Για τις μικρές αλλαγές που έχουν επέλθει στη ζωή του μετά τον εμβολιασμό του κατά της covid- 19 και με τις δύο δόσεις της Μoderna μιλάει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι.

 

H μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι πλέον συναντάται με τους γείτονες σε εσωτερικούς χώρους «χωρίς μάσκες», δήλωσε στο Business Insider. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν περνάει μέχρι στιγμής από το μυαλό του η σκέψη να γευματίσει σε κάποιο κλειστό χώρο εστιατορίου ή να δει μία ταινία στον κινηματογράφο. «Δεν νομίζω -ακόμη και τώρα που έχω εμβολιαστεί- να πήγαινα σε έναν εσωτερικό χώρο με συνωστισμό, όπου οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Άντονι Φάουτσι, ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν σκέφτεται ακόμα τα ταξίδια. «Δεν τίθεται θέμα για εκδρομές, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα». Κι αυτό παρά τις ανακοινώσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με «χαμηλή επικινδυνότητα».

 

Γιατί είναι επιφυλακτικός ακόμη και μετά τον εμβολιασμό του

 

Όπως ο ίδιος είπε, η αυξημένη προσοχή του πηγάζει από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αυτή τη φάση σ’ ένα «ενδιαφέρον σταυροδρόμι». Σχεδόν τρία εκατομμύρια Αμερικανοί εμβολιάζονται καθημερινά κατά μέσο όρο, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται ακόμη σε 18 πολιτείες -στο Μίσιγκαν, μάλιστα, υπερτετραπλασιάστηκαν τον περασμένο μήνα. «Είναι σαν ένας αγώνας δρόμου μεταξύ του εμβολίου και της πιθανότητας ενός νέου κύματος», εξήγησε ο Φάουτσι, σημειώνοντας ότι όσο μεγαλύτερη υπομονή δείξουν οι Αμερικανοί για την επιστροφή τους στην κανονικότητα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες μιας νέας έξαρσης της πανδημίας.
 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr