Το Facebook μπλόκαρε λογαριασμούς υποστηρικτών του Ζαΐχ Μπολσονάρου, έπειτα από σχετική εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

 

Πρόκειται για λογαριασμούς που σχετίζονται με έρευνα για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2018 στη Βραζιλία. Παρότι αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση, το Facebook ήδη ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

 

Τον περασμένο Μάιο δικαστής είχε δώσει εντολή στο Facebook και το Twitter να μπλοκάρουν 12 και 16 λογαριασμούς αντίστοιχα. Το Σάββατο, το Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 368.000 δολαρίων στο Facebook, επειδή η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει την πρόσβαση στους επίμαχους λογαριασμούς μόνο στη Βραζιλία, ενώ ήταν προσβάσιμοι από άλλα σημεία του πλανήτη. Επίσης, η απόφαση προέβλεπε πρόστιμο για κάθε ημέρα που το Facebook θα αρνούνταν να μπλοκάρει καθολικά τους λογαριασμούς.

 

Τελικά, η πλατφόρμα συμμορφώθηκε με την απόφαση, αλλά τη χαρακτήρισε ακραία και υπογράμμισε ότι αυτή έρχεται σε αντίθεση με νόμους και δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο. «Με δεδομένο τον κίνδυνο να καταλογιστεί ευθύνη σε εργαζόμενο, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλη εναλλακτική παρά να συμμορφωθούμε στην απόφαση, μπλοκάροντας παγκοσμίως τους λογαριασμούς, ενώ θα ασκήσουμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση του Facebook.

 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr