ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ναι» στην επιστροφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ναι» στην επιστροφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Την επιστροφή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενεργειακή κρίση που ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Συμφώνου, Φρανς Τίμερμανς, οι χώρες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον άνθρακα ως εναλλακτική λύση στο ρωσικό αέριο μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο των προδιαγραφών που έχει θέσει η ΕΕ για το κλίμα και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, αναφέρει η ΕΡΤ.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχουν ταμπού σε αυτή την κατάσταση. Η ιστορία πήρε διαφορετική τροπή την περασμένη εβδομάδα και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την ιστορική αλλαγή», είπε ο Τίμερμανς, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Πολωνίας, η οποία είναι από τις χώρες που είχε σχεδιάσει να καταργήσει τον άνθρακα, προκειμένου να στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές, ο κ. Τίμερμανς υποστήριξε αυτό «θα μπορούσε να γίνει εντός των παραμέτρων που έχουμε θέσει για την κλιματική πολιτική της ΕΕ»

Σημειώνεται πως εν μέσω των δραματικών εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα μία δέσμη μέτρων με στόχο να αμβλύνει τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της διακοπής του ρωσικού εφοδιασμού με φυσικό αέριο και να επιταχύνει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Διεθνή
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ