Eurogroup: «Προσωρινές» οι αυξήσεις στην ενέργεια

Eurogroup: Πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, παρά την πανδημία Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, τόνισε ότι η Ελλάδα δείχνει ισχυρά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης που οφείλονται στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και στην πολύ καλή τουριστική περίοδο, παρά τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα τον Αύγουστο. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι το επίπεδο του δημόσιου χρέους είναι υψηλότερο σήμερα από ότι πριν την πανδημία, κάτι το οποίο παραδέχτηκε ότι ήταν αναγκαίο, πλην όμως θα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά.

Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση

Το Eurogroup συμμερίζεται την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι η αύξηση των τιμών στην ενέργεια είναι προσωρινή και ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί το 2022, τόνισε ο Πασκάλ Ντόναχιου. 

Ωστόσο, το θέμα θα συνεχίσει να απασχολεί τους Υπουργούς Οικονομικών και τους επόμενους μήνες, ενώ θα συζητηθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης και 22ας Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Πάολο Τζεντιλόνι, είπε ότι ο συντονισμός μεταξύ των κρατών μελών είναι το «κλειδί» για την απάντηση αυτής της κρίσης. Εξήγησε ότι, εκτός από την «εργαλειοθήκη» με μέτρα συμβατά με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τα οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τα κράτη-μέλη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η Επιτροπή θα παρουσιάσει και μία έκθεση σχετικά με τις ρίζες αυτής της κρίσης.

Παράλληλα, η Επιτροπή θα εργαστεί επί των ξεχωριστών προτάσεων που παρουσίασαν σήμερα στο Eurogroup, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Θα εξετάσει, για παράδειγμα, αν η ΕΕ μπορεί να παίξει συγκεκριμένο ρόλο στην προμήθεια του φυσικού αερίου, ή αν μπορεί να υιοθετήσει νέες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός αποθέματος φυσικού αερίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM