Εταιρία στην Ιαπωνία δίνει επιπλέον μέρες άδεια σε εργαζόμενους που δεν καπνίζουν

Εταιρία στην Ιαπωνία δίνει επιπλέον μέρες άδεια σε εργαζόμενους που δεν καπνίζουν Facebook Twitter
1

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι υπάλληλοι μιας ιαπωνικής εταιρείας μάρκετινγκ διαπίστωσαν ότι όλοι οι συνάδελφοί τους δεν εργάζονταν τον ίδιο αριθμό ωρών.

Περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού της εταιρείας Piala ήταν καπνιστές και αποχωρούσαν από τα γραφεία τους κατά τη διάρκεια της ημέρας για να καπνίσουν. Παρά το γεγονός ότι οι καπνιστές ήταν μακριά από την εργασία, όλοι έφευγαν από το γραφείο τη νύχτα ταυτόχρονα.

Οι μη καπνιστές στην εταιρία διαμαρτυρήθηκαν για την αδικία προς τον διευθύνοντα σύμβουλο, η αντίδρασή του οποίου κέρδισε μεγάλη προσοχή σε μια χώρα όπου το κάπνισμα παραμένει δημοφιλές ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται περισσότερες μέρες άδεια. Οι υπάλληλοι που δεν καπνίζουν θα επιβραβευθούν με έξι επιπλέον ημέρες διακοπών το χρόνο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ελπίζω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων και όχι κυρώσεων ή εξαναγκασμού», ανέφερε στους The Japan Times ο Takao Asuka, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, το κίνητρο είχε κάποια επιτυχία. Μετά την ανακοίνωση της προσφοράς τον Σεπτέμβριο, τέσσερις υπάλληλοι αποφάσισαν να κόψουν το κάπνισμα, ανέφερε η εταιρεία.

Το μέτρο αυτό έρχεται καθώς άλλες εταιρείες στην Ιαπωνία πασχίζουν να βρουν το πώς θα ενθαρρύνουν τους δικούς τους εργαζόμενους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές και καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διεθνή πίεση να απαγορεύσει το δημόσιο κάπνισμα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Το κάπνισμα παραμένει μέρος της κουλτούρας και του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ιαπωνία, όπου είναι κοινό για τις επιχειρήσεις να παρέχουν καθορισμένες αίθουσες για τους υπαλλήλους που καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ορισμένες εταιρείες στην Ιαπωνία υιοθετούν αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη χρήση καπνού. Μια εταιρεία ασφάλισης ζωής στην Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του καπνίσματος στην ιδιοκτησία της εταιρείας και ενός σχεδίου μετατροπής ορισμένων δωματίων καπνίσματος σε άλλες χρήσεις.

Οι ευρύτερες αντικαπνιστικές προσπάθειες στη χώρα αντιμετωπίστηκαν με αντίσταση, παρά τις πιέσεις διεθνών ομάδων, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Επιπλέον, η ιαπωνική κυβέρνηση κατέχει μερίδιο στην Japan Tobacco, τον πολυεθνικό γίγαντα καπνού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει τις επιδρομές - Προετοιμάζονται για το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ σταματά τις επιδρομές - Εν αναμονή του πρώτου σταδίου του σχεδίου Τραμπ

Οι IDF δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για το πρώτο στάδιο του σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, μετά τη συμφωνία της Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρονται 137 ακτιβιστές του στολίσκου ελευθερίας

Διεθνή / Γάζα: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρονται 137 ακτιβιστές του στολίσκου ελευθερίας

Η ισραηλινή οργάνωση που παρέχει νομική υποστήριξη στα μέλη του στολίσκου, Adalah, αναφέρει ότι σε αρκετούς ακτιβιστές αρνήθηκαν πρόσβαση σε δικηγόρο, νερό και φάρμακα
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Eπιστρέφει στο δικαστήριο μετά τη δίκη που διέλυσε την οικογένειά της και την έκανε σύμβολο

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Eπιστρέφει στο δικαστήριο μετά τη δίκη που διέλυσε την οικογένειά της και την έκανε σύμβολο

Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της, αμφισβήτησε την ποινή του - Τα βίντεο των βιασμών της θα προβληθούν ξανά στο δικαστήριο και η ίδια θα παραστεί ως μάρτυρας αυτή τη φορά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η αβεβαιότητα και η καχυποψία συνεχίζονται μαζί με τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Η αβεβαιότητα και η καχυποψία συνεχίζονται μαζί με τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Παρά το κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την εντολή που δόθηκε στους IDF για την πρώτη φάση του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου, η Γάζα σφυροκοπάται
LIFO NEWSROOM
Η σοκολάτα σε κρίση: Τι συμβαίνει με τη Barry Callebaut - Ποιες οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά σοκολάτας

Διεθνή / Η σοκολάτα σε κρίση: Τι συμβαίνει με τη Barry Callebaut - Ποιες οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά

Η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη εταιρεία χύμα σοκολάτας στον κόσμο, αντιμετωπίζει κρίση λόγω υψηλών τιμών κακάο, αλλαγών στη διοίκηση και διακοπών παραγωγής - Οι αποφάσεις της επηρεάζουν τι θα βρούμε στα ράφια σοκολάτας παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές - Η «Tiger Team»

Διεθνή / Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές

Η Τουρκάλα φοιτήτρια οδηγήθηκε βιαστικά σε ένα ανεπίσημο όχημα, χωρίς να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, σε μια υπόθεση που αποδείχθηκε προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια