Ερντογάν: Συζητάμε με την Ισπανία για αγορά μεγάλου αεροπλανοφόρου και υποβρυχίου

Ερντογάν: Συζητάμε με την Ισπανία για αγορά μεγάλου αεροπλανοφόρου και υποβρυχίου Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Την πρόθεση της Τουρκίας να αυξήσει την αμυντική συνεργασία με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Ισπανία, μέσω της αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς ενός υποβρυχίου εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη συνεργαστεί στη ναυπήγηση ενός αεροπλανοφόρου.

«Το πρώτο αεροπλανοφόρο δεν ήταν μεγάλο. Έχουμε συμφωνήσει στη ναυπήγηση ενός μεγάλου» είπε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, που επισκέφθηκε την Τουρκία.

Σε αυτό το σημείο εξέφρασε και την πρόθεση της Τουρκίας για συνεργασία με την Ισπανία και για ένα υποβρύχιο.

«Και ίσως αρχίσουμε συνεργασία για ένα υποβρύχιο. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, περιλαμβανομένων οπλισμένων και άοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών» είπε συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να προχωράει σε περαιτέρω διευκρινήσεις για το θέμα.

Νωρίτερα από την κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δύο ηγέτες επέβλεψαν την υπογραφή έξι συμφωνιών για συνεργασία σε τομείς όπως η ανανεώσιμη ενέργεια, η αντιμετώπιση καταστροφών και ο αθλητισμός.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΥΛΕΣ

Διεθνή / Η Αντζελίνα Τζολί για τα σημάδια από τη μαστεκτομή: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς ουλές»

«Αν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου και δεν έχεις κάνει κάτι μεγάλο, δεν έχεις κάνει λάθη, δεν έχεις προκαλέσει χάος, δεν έχεις ουλές, δεν έχεις ζήσει μια αρκετά γεμάτη ζωή, νομίζω», πρόσθεσε
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM