Ερντογάν σε Ντράγκι: Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, με τις απωθήσεις μεταναστών

Χειραψία Ντράγκι- Ερντογάν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα, αυτή τη φορά ενώπιον του Μάριο Ντράγκι, κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, επειδή απωθεί μετανάστες, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα. 

«Δυστυχώς η Ελλάδα έχει αρχίσει τώρα να αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, εκτός από την Ευρώπη, με τις προσπάθειες απώθησης», δήλωσε ο Ερντογάν. «Όλοι αυτοί οι παράτυποι μετανάστες τώρα προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ιταλία. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό με αυτές τις απωθήσεις, περισυλλέγουμε ανθρώπους από τη θάλασσα, προσπαθούμε να τους σώσουμε. Αλλά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ιταλία», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, ο Μάριο Ντράγκι απάντησε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να γίνεται με ανθρωπιά, ισότητα και αποτελεσματικότητα. 

«Βλέπουμε αυτά τα άτομα στις θάλασσές μας, τους φέρνουν πλοία. Η συμπεριφορά μας, από αυτή την άποψη είναι εξαιρετική. Είμαστε μια ανοιχτή χώρα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι. Δεν είναι εφικτό να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 

«Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η χώρα υποδοχής δεν μπορεί να το αντέξει πλέον. Το έχουμε εκφράσει αυτό στην ΕΕ, το εκφράσαμε ενώπιον του κ. Ερντογάν και σίγουρα θα το εκφράσουμε όταν συναντηθούμε με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε τις λιγότερες διακρίσεις και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτοί, αλλά έχουμε όρια και έχουμε φτάσει σε αυτά τα όρια», συμπλήρωσε ο Ντράγκι σύμφωνα με το Anadolu. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM