Ερντογάν: Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την Τουρκία

Ερντογάν: Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την Τουρκία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε με δηλώσεις του την Τετάρτη υποστήριξε πως οι πιθανές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ποτέ ειλικρινής ούτε τήρησε τις υποσχέσεις της. Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.  Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο «οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες (σ.σ. εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία». Παράλληλα ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας [και] δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».

Με πληροφορίες από Reuters/εφημερίδα «Καθημερινή» 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM