ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ερντογάν κατά Γερμανίας: Έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες

Ερντογάν κατά Γερμανίας: Έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι "φιλοξενεί τρομοκράτες", υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο αρνήθηκε την έκδοση προσώπων που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

 

Από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απάντησε ότι "δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν", μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

 

"Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες χώρες σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τρομοκρατών. Θα μείνετε στην ιστορία σαν μια χώρα που υποδέχεται τρομοκράτες" είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

 

Ο Ερντογάν είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να λάβει θετική απάντηση.

 

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει "στενές και εποικοδομητικές σχέσεις" με την Άγκυρα αλλά "δεν θα μασήσει τα λόγια της" σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

 

1

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ