Ερντογάν κατά Γερμανίας: Έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες

Ερντογάν κατά Γερμανίας: Έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι "φιλοξενεί τρομοκράτες", υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο αρνήθηκε την έκδοση προσώπων που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

 

Από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απάντησε ότι "δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν", μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

 

"Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες χώρες σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τρομοκρατών. Θα μείνετε στην ιστορία σαν μια χώρα που υποδέχεται τρομοκράτες" είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

 

Ο Ερντογάν είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να λάβει θετική απάντηση.

 

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει "στενές και εποικοδομητικές σχέσεις" με την Άγκυρα αλλά "δεν θα μασήσει τα λόγια της" σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM