Ερντογάν: Ελπίζω οι Έλληνες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα στους κυβερνώντες τους

Ερντογάν: Ελπίζω οι Έλληνες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα στους κυβερνώντες τους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τέλος δεν έχουν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται να κλιμακώνει την προκλητική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει οι Έλληνες να δώσουν το «απαραίτητο μάθημα» στους κυβερνώντες τους, που «επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή». 

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με δημοκρατικά μέσα το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στους κυβερνώντες του, που επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα στη Δύση, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχουν οι διεθνείς συμφωνίες, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο», τόνισε στην ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Αντί να προσπαθεί να επιλύσει τις διαφορές μαζί μας μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα προσπαθεί να εκφοβίσει και κρύβεται κάτω από τα φουστάνια κάποιων. Συστήνουμε στην κυβέρνηση να αντλήσει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet. 

Ο γείτονάς μας στο Αιγαίο, συνέχισε, «δεν είναι σε θέση να απαντήσει στην Τουρκία σε όρους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει θέση στους στρατιωτικούς υπολογισμούς της Τουρκίας όσο της αξίζει. 

«Δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τις διαδοχικές προκλητικές τοποθετήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγω για δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. 

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν «την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους». 

Είναι προφανέστατο, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, «ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ