Ερντογάν: Ελπίζω οι Έλληνες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα στους κυβερνώντες τους

Ερντογάν: Ελπίζω οι Έλληνες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα στους κυβερνώντες τους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τέλος δεν έχουν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται να κλιμακώνει την προκλητική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει οι Έλληνες να δώσουν το «απαραίτητο μάθημα» στους κυβερνώντες τους, που «επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή». 

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με δημοκρατικά μέσα το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στους κυβερνώντες του, που επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα στη Δύση, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχουν οι διεθνείς συμφωνίες, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο», τόνισε στην ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Αντί να προσπαθεί να επιλύσει τις διαφορές μαζί μας μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα προσπαθεί να εκφοβίσει και κρύβεται κάτω από τα φουστάνια κάποιων. Συστήνουμε στην κυβέρνηση να αντλήσει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet. 

Ο γείτονάς μας στο Αιγαίο, συνέχισε, «δεν είναι σε θέση να απαντήσει στην Τουρκία σε όρους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει θέση στους στρατιωτικούς υπολογισμούς της Τουρκίας όσο της αξίζει. 

«Δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τις διαδοχικές προκλητικές τοποθετήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγω για δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. 

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν «την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους». 

Είναι προφανέστατο, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, «ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM