Ερντογάν: Ελπίζω η Γαλλία να ξεφορτωθεί σύντομα τον Μακρόν

Ερντογάν: Ελπίζω η Γαλλία να ξεφορτωθεί σύντομα τον Μακρόν Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζωπύρωσε την κόντρα του με τον Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα τον ξεφορτωθεί σύντομα η Γαλλία.

«Ο Μακρόν είναι ένα βάρος για τη Γαλλία. Στην πραγματικότητα, ο Μακρόν και η Γαλλία περνάνε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία.

«Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα Μακρόν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του.

Εδώ και μήνες είναι τεταμένες οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε αντιπαράθεση για τη Συρία, την κατάσταση στη Μεσόγειο, τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, αλλά και εξαιτίας της δέσμευσης του Μακρόν να καταπολεμήσει το εξτρεμιστικό Ισλάμ, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί λόγω των σκίτσων του Μωάμεθ που έδειξε σε μαθητές του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM