Η Apple λάνσαρε ιστοσελίδα με στοιχεία που δείχνουν αν υπάρχουν αλλαγές στις μετακινήσεις των πολιτών, εν μέσω της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού.

 

Τα δεδομένα αυτά συγκεντρώνονται από την καταμέτρηση του αριθμού των αιτημάτων για διαδρομές, από το Apple Maps, που είναι εγκατεστημένο σε όλα τα iPhone, ενώ στη συνέχεια συγκρίνονται με τη χρήση στο παρελθόν, προκειμένου να εντοπιστούν αλλαγές στο αριθμό των ανθρώπων που οδηγούν, περπατούν ή παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξήγησε η Apple.

 

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των διαδρομών που κάνουν περπατώντας οι πολίτες που έχουν iPhone.

 

«Εργαλείο» της Apple για τις μετακινήσεις την εποχή της καραντίνας- Τι δείχνει για την Ελλάδα

 

Οι πληροφορίες αυτές ανανεώνονται καθημερινά και η σύγκριση γίνεται με τα μέσα Ιανουαρίου, προτού ληφθούν δηλαδή οι αποφάσεις για καραντίνα από πολλές χώρες. Τα δεδομένα είναι συγκεντρωτικά και δεν εμφανίζονται αιτήματα χρηστών, ούτε καταγράφονται οι κινήσεις και οι τοποθεσίες των ανθρώπων, διευκρίνισε η Apple.

 

Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία για τις μετακινήσεις κατά τις οποίες ο κάτοχος του iPhone δεν ζήτησε πληροφορίες για τη διαδρομή από το Maps.

 

Η εταιρεία δεν παρέχει τον απόλυτο αριθμό των αιτημάτων ή συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων που μετακινούνται, παρά μόνο παρουσιάζει τα δεδομένα ως ποσοστό των αιτημάτων σε σύγκριση με τα μέσα Ιανουαρίου.