Έρευνα: Πώς νιώθουν οι γκέι και transgender χριστιανοί με την τοξική ρητορική της εκκλησίας

Οργανώσεις γκέι χριστιανών ερευνούν την «αντι-ΛΟΑΤΚΙ τοξικότητα» στους χώρους της εκκλησίας Facebook Twitter
Unsplash
0

Μία νέα έρευνα εξετάζει τον αντίκτυπο που έχει η τοξική και συχνά ομοφοβική ρητορική της εκκλησίας σε χριστιανούς που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. 

Η έρευνα ξεκίνησε χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, από εννιά βρετανικές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ χριστιανών που θέλουν να καταγράψουν κατά πόσο νιώθουν ασφαλείς οι «όλο και πιο ευάλωτοι» πιστοί χριστιανοί της LGBTQ+ κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ειδικοί καταγράφουν την ποιότητα ζωής και εμπειριών των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων «σε θρησκευτικούς χώρους που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη και τραύμα». 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της OneBodyOneFaith, Luke Dowding, που διοργανώνει συγκεντρώσεις υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ σε χριστιανικούς χώρους εξηγεί: «Ξέρουμε ότι πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν βαθιά πίστη, αλλά κάποια νιώθουν πως δεν μπορούν να εκκλησιαστούν, επειδή φοβούνται πως δεν είναι ευπρόσδεκτα ή δεν γίνονται κατανοητά σε χώρους λατρείας».

«Θέλουμε λοιπόν να καταλάβουμε αν υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ χριστιανοί που δεν εκκλησιάζονται επειδή φοβούνται για την ασφάλειά τους και να μάθουμε αν οι τοπικές ενορίες μπορούν να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν αυτούς τους προβληματισμούς». 

Την έρευνα προωθεί η Jayne Ozanne, διευθύντρια του Ιδρύματος Ozanne που τονίζει ότι πολλοί ΛΟΑΤΚΙ χριστιανοί νιώθουν όλο και πιο ευάλωτοι στις ενορίες τους, εξαιτίας της τοξικής ρητορικής γύρω από την σεξουαλικότητα και την ταυτότητα του φύλου. «Θεωρούμε ουσιώδες να καταμετρήσουμε με έναν ασφαλή και ανώνυμο τρόπο, πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν για αυτό που είναι, και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να νιώσουν πιο ασφαλείς». 

Η Δρ. Sarah Carr, ειδικός ψυχικής υγείας που επιβλέπει την έρευνα τονίζει πως είναι κρίσιμο να δοθεί προτεραιότητα στο ευ ζην των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε χώρους «που γνωρίζουμε ότι μπορούν ακόμα να προκαλέσουν σημαντική βλάβη και τραύμα». «Ρωτώντας τους απευθείας πώς νιώθουν, μπορούμε να αποτυπώσουμε την εικόνα για το τι συμβαίνει σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και να κατανοήσουμε τα βήματα που οι ίδιοι μας προτείνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση». 

Η διαδικτυακή έρευνα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν τον Νοέμβριο. Όλοι οι ενήλικες που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούν να πάρουν μέρος στην έρευνα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.

Με πληροφορίες από pinknews.gr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM