Οι μισοί γονείς εξακολουθούν να στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους στις ΗΠΑ

Έρευνα - ΗΠΑ: Οι μισοί γονείς εξακολουθούν να στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους Facebook Twitter
Μητέρα δουλεύει από το σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας στη Γερμανία. Δίπλα η φοιτήτρια κόρη της - Φωτ.: Getty Images.
0

Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί νεαροί ενήλικες στράφηκαν προς τους γονείς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκοσμίως για περισσότερη οικονομική ασφάλεια. 

Όπως διαπίστωσε πρόσφατη αμερικανική μελέτη, οι μισοί γονείς με παιδί άνω των 18 ετών συνεχίζουν να παρέχουν οικονομική υποστήριξη στα παιδιά τους. Μάλιστα, οι γονείς αυτοί φαίνεται να ξοδεύουν 1.000 δολάρια το μήνα κατά μέσο όρο προκειμένου να στηρίξουν τα ενήλικα παιδιά τους. 

Οι νέοι ενήλικες αντιμετωπίζουν σειρά σημαντικών οικονομικών εμποδίων τα τελευταία χρόνια ενώ υπενθυμίζεται ότι τα φοιτητικά δάνεια είναι πολύ διαδεδομένα στις ΗΠΑ αν θέλει κάποιος να αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα για άμεση πληρωμή. 

Παράλληλα, το 2020, το ποσοστό όσων ζούσαν με τους γονείς τους εκτοξεύτηκε προσωρινά σε ιστορικό υψηλό. Το 62% των ενήλικων παιδιών που μένουν με τους γονείς του δεν συνεισφέρουν καθόλου στα έξοδα του νοικοκυριού.

Τώρα, ο πληθωρισμός θέτει νέες προκλήσεις για την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας των νέων. Για τους γονείς, ωστόσο, η υποστήριξη των ενήλικων παιδιών αποτελεί ένα ακόμα βαρίδι ειδικότερα τώρα που και η δική τους οικονομική ασφάλεια μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο. 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ