Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία

Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία Facebook Twitter
Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία (EPA)
0

Επτά πτώματα βρέθηκαν σήμερα σε μια περιοχή στα γαλλοϊταλικά σύνορα κοντά στη Νίκαια, μετά από καταρρακτώδεις βροχές  και τις πλημμύρες, που σάρωσαν την περιοχή.

Τα πέντε πτώματα βρέθηκαν στην βόρεια Ιταλία ενώ τέσσερα από αυτά βρέθηκαν στην ακτή κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Δύο ακόμη βρέθηκαν στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός βοσκού που βρέθηκε από μια ιταλική ομάδα διάσωσης. Το άλλο πτώμα βρέθηκε σε ένα όχημα που είχε παρασυρθεί από πλημμύρες στο χωριό Saint-Martin-Vésubie.

Αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο, ό,τι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνταν μετά από την κακοκαιρία Άλεξ που έπληττε από την Παρασκευή τις παραμεθόριες περιοχές που συνδέουν τις δύο χώρες.

Τέσσερα από τα πτώματα βρέθηκαν σε μια ακτή μεταξύ της συνοριακής πόλης Ventimiglia και του Santo Stefano al Mare, ανέφερε η αστυνομία.

Το πέμπτο σώμα εντοπίστηκε στο εσωτερικό της χώρας, κοντά σε ένα ποτάμι. Κανένα από τα πτώματα δεν ταυτοποιήθηκε αμέσως.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, με αρκετές οδικές γέφυρες να παρασύρονται στην Ιταλία και δρόμους να πλημμυρίζουν. 

Συντρίμμια, λάσπη και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα συμπλήρωναν το σκηνικό.

Οι αρχές στην περιοχή του Piedmont έκαναν λόγο για ρεκόρ βροχής ύψους 630 mm σε μόλις 24 ώρες στο Sambughetto, κοντά στην Ελβετία. Περισσότερο από τον μισό όγκο βροχής που πέφτει σε έναν χρόνο.

Στο Limone Piemonte, κοντά στη Γαλλία, ένα τριώροφο σπίτι παρασύρθηκε από τα θεμέλιά του και κατέληξε σε ένα ποτάμι. Στο κοντινό χωριό Tanaro, τα νερά κατέστρεψαν το τοπικό νεκροταφείο, διασκορπίζοντας δεκάδες φέρετρα στην περιοχή.

Με πληροφορίες του Reuters

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4.10.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM