ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Επίθεση Τραμπ σε ΝΥΤ: Fake News όσα γράφτηκαν για τον Υπουργό Άμυνας

Επίθεση Τραμπ σε ΝΥΤ: Fake News όσα γράφτηκαν για τον Υπουργό Άμυνας Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της εφημερίδας New York Times την οποία κατηγορεί για fake news.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ χαρακτήρισε την Παρασκευή fake news το δημοσίευμα που ανέφερε ότι εξετάζει τον Δημοκρατικό πρώην γερουσιαστή Τζιμ Γουέμπ για επόμενο υπουργό Άμυνας.

Επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα ανέφερε την Πέμπτη πως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ασκών χρέη προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι έχουν έλθει σε επαφή με τον Γουέμπ. Ένας αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως το όνομα του πρώην γερουσιαστή κυκλοφορεί στον Λευκό Οίκο.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά δεν γνωρίζω τον Τζιμ και ποτέ δεν τον έχω συναντήσει», είπε ο Τραμπ με tweet απαντώντας σε όσα έγραψαν οι ΝΥΤ. «Ο Πάτρικ Σάναχαν, που εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας κάνει εξαιρετική δουλειά!», συμπλήρωσε.

Ο 72χρονος Γουέμπ - παρασημοφορημένος βετεράνος του Πολέμου του Βιετνάμ - διετέλεσε υφυπουργός Άμυνας, αρμόδιος για το Πολεμικό Ναυτικό στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν.

Ο Τζιμ Μάτις παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουργού Άμυνας και αποχώρησε την Τρίτη. Ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε μία ημέρα αργότερα ότι ουσιαστικά απέπεμψε τον απόστρατο στρατηγό των Πεζοναυτών, η επιστολή της παραίτησης του οποίου περιείχε οξύτατες επικρίσεις προς τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Ο Μάτις παραιτήθηκε μετά την αιφνίδια απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στη Συρία και να μειώσει στο μισό τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στο Αφγανιστάν (περίπου 14.000 στελέχη σήμερα).

Οι NYT τόνισαν ότι τα ονόματα των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών Τομ Κότον και Λίντσεϊ Γκρέιαμ όπως και αυτό του πρώην γερουσιαστή Τζιμ Τάλεντ έχουν επίσης ακουστεί στις συζητήσεις για τον αντικαταστάτη του Μάτις.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM