Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού Facebook Twitter
2

Όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθη την Παρασκευή πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος που έσπειρε τον πανικό στον κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως δράστης ... σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, σε προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε λίγο αργότερα η σουηδική τηλεόραση, επικαλούμενη πολλαπλές αστυνομικές πηγές, η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που πολεμάει ο "Δικτάτορας" και το "καθεστώς" Assad που "γεννήθηκε" στο Ιράκ που το έκαναν μπάχαλο κάποιοι άλλοι, με 1 εκ νεκρούς (νούμερο της ORB International) αλλά δεν βρήκαν τελικά όπλα μαζικής καταστροφής; Ναι αυτό είναι.