Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού Facebook Twitter
2

Όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθη την Παρασκευή πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος που έσπειρε τον πανικό στον κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως δράστης ... σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, σε προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε λίγο αργότερα η σουηδική τηλεόραση, επικαλούμενη πολλαπλές αστυνομικές πηγές, η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που πολεμάει ο "Δικτάτορας" και το "καθεστώς" Assad που "γεννήθηκε" στο Ιράκ που το έκαναν μπάχαλο κάποιοι άλλοι, με 1 εκ νεκρούς (νούμερο της ORB International) αλλά δεν βρήκαν τελικά όπλα μαζικής καταστροφής; Ναι αυτό είναι.