Ευρωπαίοι ηγέτες, πολιτικοί και ΟΗΕ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη

Ευρωπαίοι ηγέτες, πολιτικοί και ΟΗΕ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη Facebook Twitter
0

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε πριν από λίγο την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σουηδίας, η οποία είχε αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και τραυματιστούν. Ο Γκουτέρες εξέφρασε παράλληλα την ευχή οι υπεύθυνοι για την επίθεση να προσαχθούν το ταχύτερο ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση και ηγέτες κρατών-μελών της εξέφρασαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στη Σουηδία έπειτα από την επίθεση στη Στοκχόλμη, που κατά τον πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν μοιάζει να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια.

Την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη καταδικάζει απερίφραστα ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων».


«Μια επίθεση εναντίον κάθε κράτους-μέλους μας είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Μια από τις πιο ζωηρές και πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης μοιάζει να επλήγη από αυτούς που θέλουν να τη βλάψουν, όπως και τον ίδιο και τον τρόπο ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του σουηδικού λαού και των αρχών της Σουηδίας οι οποίες μπορούν να υπολογίζουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όποια υποστήριξη μπορούμε να προσφέρουμε», πρόσθεσε.


«Η καρδιά μου είναι στη Στοκχόλμη αυτό το απόγευμα», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φρικτής επίθεσης, στους οικείους και τους φίλους τους».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ έγραψε στο Twitter ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται στον λαό στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, τους συγγενείς των θυμάτων, τα μέλη των σωστικών συνεργείων, τους αστυνομικούς», διαβεβαιώνοντας πως η Γερμανία στέκει «στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας».


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη φρίκη και την αγανάκτησή του για την επίθεση. «Η Γαλλία εκφράζει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους Σουηδούς», ανέφερε το Ελιζέ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.


«Φρικτές ειδήσεις από τη Στοκχόλμη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους γείτονες και φίλους μας στη Σουηδία», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα σε μια ανάρτησή του στα σουηδικά στον λογαριασμό του στο Twitter.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Άντερς Σάμουελσεν, ο οποίος βρίσκεται στη Βιέννη, εξέφρασε τη θλίψη του και κάλεσε να υπάρξει περισσότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για να προλαμβάνονται τρομοκρατικές ενέργειες. «Είναι φρικτό το ότι πληροφορηθήκαμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση (...) Πρέπει να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία που εκδηλώνεται στην Ευρώπη», σημείωσε. «Και ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε ακόμη πιο στενά στην ανταλλαγή δεδομένων, πληροφοριών (...) για τους τρομοκρατικούς πυρήνες ή τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.


«Φρικτό γεγονός στη Στοκχόλμη», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας Σιβ Γένσεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM