Επιθέσεις Τουρκοκυπρίων στη «νεκρή ζώνη»- Κατά ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στη «νεκρή ζώνη» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής κοντά στην Πύλα με επιθέσεις κατά ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ από Τουρκοκύπριους που μετέβησαν από τα κατεχόμενα για την εκτέλεση εργασιών εντός της νεκρής ζώνης.

Με ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο καταδικάζει τις επιθέσεις από τους Τουρκοκύπριους και την πρόκληση ζημιών σε οχήματα από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αναφέρει.

«Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των Ηνωμένων Εθνών είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το διεθνές δίκαιο που θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος», προστίθεται.

Η ειρηνευτική δύναμη καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσία που έχει η αποστολή, με βάση την εντολή της, εντός της υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών νεκρής ζώνης, να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και να αποσύρει όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρή ζώνη αμέσως, επισημαίνεται.

Ακόμη αναφέρεται πως «η αποστολή παρακολουθεί την κατάσταση στενά και παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Διεθνή / Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Με πτυχία από το Γέιλ και το Κέμπριτζ, υποτροφία Μπιλ Γκέιτς και εγγεγραμμένη Δημοκρατική, η 38χρονη έχει τον θαυμασμό του συζύγου της, που δηλώνει «ταπεινός» μπροστά στο εκπληκτικό βιογραφικό της
LIFO NEWSROOM