Βαρώσια: Τουρκοκύπριοι κατασκευάζουν μαρίνα για πολυτελή σκάφη - Διαβήματα από τη Λευκωσία

Μαρίνα για πολυτελή σκάφη κατασκευάζουν Τουρκοκύπριοι στα Βαρώσια- Διάβημα από τη Λευκωσία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στα Βαρώσια με τους Τουρκοκύπριους να προχωρούν τον σχεδιασμό τους στην τουριστική εκμετάλλευση της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δρομολογήσει την κατασκευή μαρίνας για πολυτελή σκάφη στην ακτή των Βαρωσίων, με τη Λευκωσία να προχωρά, από την πλευρά της, σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στο νησί.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της Deutsche Welle σημειώνεται πως «με τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων να εξαγγέλλονται και να τροχιοδρομούνται από το 2020, και με τις συνομιλίες για το Κυπριακό στον "πάγο" για σχεδόν έξι χρόνια, η φετινή "μαύρη επέτειος" της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στις 14 Αυγούστου του 1974, συνοδεύθηκε από την ανακοίνωση σχεδιασμών για ανάπτυξη μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών σκαφών στην ακτή της πόλης».

«Ήδη οι αρχές των Τουρκοκυπρίων επίταξαν δημόσια γη που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην είσοδο της περίκλειστης πόλης και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα», επισημαίνεται στο άρθρο.

Διαβήματα από τη Λευκωσία για τα Βαρώσια

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η επικείμενη κατασκευή μαρίνας στα Βαρώσια είναι η τελευταία προσθήκη στο τουρκικό πλάνο για μετατροπή της πόλης σε τουριστικό θέρετρο. Έχουν ήδη ανακοινωθεί προθέσεις για ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων στην περίκλειστη πόλη ενώ παράλληλα υπάρχουν δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για πωλήσεις ξενοδοχείων από Ελληνοκυπρίους σε τουρκικά κεφάλαια.  

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη συγκεκριμένη κίνηση, κάνοντας λόγο για την δημιουργία πρόσθετων τετελεσμένων, που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος.

Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στην Κύπρο για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Διεθνή / Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν από τον 24χρονο ευρωβουλευτή να προωθήσει το ζήτημα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετώπισαν απρεπή συμπεριφορά, ειρωνείες και χλευασμό.
LIFO NEWSROOM
«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM