Επίσημο: Ο Τραμπ παραπέμπεται ξανά σε δίκη στην Γερουσία για την καθαίρεση του

Επίσημο: Ο Τραμπ παραπέμπεται ξανά σε δίκη στην Γερουσία για την καθαίρεση του Facebook Twitter
EPA
0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αναμενόταν, ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, για την καθαίρεσή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, 232 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ και 197 κατά. Δέκα βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής. Πλέον, το ζήτημα περνά στα χέρια της Γερουσίας, που θα αποφασίσει αν ο Τραμπ πρέπει να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί. Αλλά η δίκη πιθανότατα θα γίνει μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. 

Επίσημο: Ο Τραμπ παραπέμπεται ξανά σε δίκη στην Γερουσία για την καθαίρεση του Facebook Twitter
ΕPA

Με αυτό τον τρόπο, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο δεύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του. Την πρώτη φορά που παραπέμφθηκε το κατηγορητήριο περιελάμβανε την κατάχρηση εξουσίας, λόγω των πιέσεών του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας να κάνει έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του. Τότε είχε αθωωθεί. Τώρα, ο Τραμπ μεταξύ άλλων κατηγορείται για υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης, λόγω των ταραχών στο Καπιτώλιο.

Πάντως, νωρίτερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ξεκαθάρισε ότι το Σώμα δεν πρόκειται να συγκληθεί εκτάκτως.

Ο εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία δεν θα κάνει χρήση των διατάξεων για έκτακτη σύγκληση του σώματος. Κάτι που σημαίνει ότι η Γερουσία δεν θα συγκληθεί αυτή την εβδομάδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από τις 19 Ιανουαρίου.

Από την άλλη, ο ΜακΚόνελ είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το πώς θα ψηφίσει στη Γερουσία αν (η δήλωση έγινε πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή) παραπεμφθεί ο Τραμπ. «Δεν έχω λάβει μια οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσω», ανέφερε σε υπόμνημα προς τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, στο οποίο σημειώνει ότι πρώτα θα ακούσει τα νομικά επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν στη Γερουσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM