Επιπλέον κυρώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο ζητά από την ΕΕ ο Γκουαϊδό

Επιπλέον κυρώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο ζητά από την ΕΕ ο Γκουαϊδό Facebook Twitter
EPA
0

«Επιπλέον κυρώσεις» κατά του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο ζητά από την ΕΕ ο Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild.

«Έχουμε να κάνουμε με δικτατορία και πρέπει να υπάρξει πίεση», δηλώνει ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος καταγγέλλοντας ένα «τελείως διεφθαρμένο καθεστώς».

«Έχουμε ανάγκη από «επιπλέον κυρώσεις», όπως αυτές που αποφάσισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες», λέει.

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι ανήσυχος για το μέγεθος της καταστολής που εφαρμόζει το καθεστώς Μαδούρο. «700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων μόνο τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχουν 300 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές».

Αφήνει να εννοηθεί ότι και ο ίδιος διατρέχει κίνδυνο. «Ζούμε όλοι υπό την απειλή της φυλάκισης ή ακόμη και της δολοφονίας. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας διαδηλώνει σήμερα για να πείσει τον στρατό να στρέψει την πλάτη στον πρόεδρο και να αναγνωρίσει στην θέση του τον Χουάν Γκουαϊδό, που έχει με το μέρος του ευρεία διεθνή υποστήριξη.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τον πληθυσμό να κατέβει στους δρόμους από τις 12.00 μέχρι τις 14.00 τοπική ώρα ( 18.00-20.00 ώρα Ελλάδος) για να παραλύσει την χώρα, κτυπώντας κατσαρόλες ή κρατώντας πλακάτ.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν το Σάββατο «οκτώ ημέρες» στον Νικολάς Μαδούρο για να προκηρύξει εκλογές, διαφορετικά θα αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας για να οργανώσει εκλογές.

Ο Νικολάς Μαδούρο δηλώνει πρόθυμος να οργανώσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση, απορρίπτοντας, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM