ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Επιχειρηματίας έφτιαξε αυτόματα μηχανήματα με δωρεάν ρύζι για τους φτωχούς πολίτες του Βιετνάμ

Επιχειρηματίας έφτιαξε αυτόματα μηχανήματα με δωρεάν ρύζι για τους φτωχούς πολίτες του Βιετνάμ Facebook Twitter
Μια γυναίκα πατά το κουμπί για πάρει δωρεάν ρύζι από το «ATM»
0

Ένας επιχειρηματίας στο Βιετνάμ εγκατέστησε «ATM με δωρεάν ρύζι» σε όλη τη χώρα για να βοηθήσει όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Hoang Tuan Anh έβαλε τα πρώτα αυτόματα μηχανήματα στην πόλη Χο Τσι Μιν για να στηρίξει όσους έχασαν τις δουλειές τους. 

Τα ATM, που δίνουν 1.5 κιλό ρύζι τη φορά, έγιναν τόσο δημοφιλή που αποφάσισε να φτιάξει κι άλλα σε όλο το Βιετνάμ.

Περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να βγάλουν πλέον τα προς το ζην λόγω του εθνικού lockdown. 

Τα μηχανήματα είναι απλά αλλά αποτελεσματικά- το ρύζι αποθηκεύεται σε τεράστιους κάδους και στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω σωληνών στο μηχάνημα. Όταν κάποιος πατήσει το κουμπί του ATM, ένας εθελοντής ειδοποιείται στο τηλέφωνο και απελευθερώνει το ρύζι. 

Το πρώτη μηχάνημα του Hoang Tuan Anh στην Χο Τσι Μιν μοίρασε πέντε τόνους ρυζιού στις δυο πρώτες ημέρες λειτουργίας.

Επιχειρηματίας έφτιαξε αυτόματα μηχανήματα με δωρεάν ρύζι για τους φτωχούς πολίτες του Βιετνάμ Facebook Twitter
Κόσμος σχηματίζει ουρές για να πάρει ρύζι από το αυτόματο μηχάνημα στην πόλη Χο Τσι Μιν.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μετά την μεγάλη ζήτηση, άλλες επιχειρήσεις και χορηγοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, δίνοντάς του την δυνατότητα να επεκτείνει τα ATM και σε άλλα σημεία της χώρας. Παρόμοια μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί από επιχειρηματίες και χορηγούς σε όλο το Βιετνάμ. 

«Ήθελα να εφεύρω ένα αυτόματο μηχάνημα που να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, παρέχοντας δωρεάν ρύζι σε ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους εν μέσω του εθνικού lockdown για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού», εξηγεί ο Hoang Tuan Anh. «Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν ακόμη καλοί άνθρωποι εκεί έξω και θέλω να τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία», προσθέτει.

Επιχειρηματίας έφτιαξε αυτόματα μηχανήματα με δωρεάν ρύζι για τους φτωχούς πολίτες του Βιετνάμ Facebook Twitter
Ο βιετναμέζος επιχειρηματίας Hoang Tuan Anh έχει εγκαταστήσει ημιαυτόματα μηχανήματα διανομής ρυζιού σε 30 περιοχές της χώρας.

Περίπου 5 εκατομμύρια εργάτες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς απολύθηκαν από τις δουλειές τους εν μέσω πανδημίας.

Ο Hoang Tuan Anh σχεδίαζε αρχικά να κρατήσει τα μηχανήματα για δυο μήνες αλλά πλέον θέλει «τα ATM να συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο για να βοηθάνε τους φτωχούς και μετά το τέλος της πανδημίας».

Ο Βιετναμέζος επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτης μια εταιρίας ασφαλειών, εκτιμάται πως έχει ήδη μοιράσει 3.000 τόνους δωρεάν ρυζιού σε όλη τη χώρα. Με περισσότερους από χίλιους χορηγούς επί του παρόντος, επιθυμεί να ανοίξει σταδιακά περίπου 100 τέτοια ATM. 

Οι πολίτες επιτρέπεται να προμηθεύονται 1.5 κιλό ρύζι δυο φορές την ημέρα για να ταΐζουν τις οικογένειές τους, αν και παραμένει ασαφές πως ελέγχεται η ποσότητα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ