Επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά ανοικτά της Βόρειας Κορέας

Επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά ανοικτά της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μία επίδειξη δύναμης για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις του αμερικανικού στρατού επιδίδονται σε επιδείξεις δύναμης στην περιοχή, ενώ, ως γνωστών ΗΠΑ και Νότια Κορέα διεξάγουν το τελευταίο διάστημα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στα κορεατικά σύνορα.

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει συχνά τα γυμνάσια αυτά ως παραδείγματα επιθετικής συμπεριφοράς αλλά πρόβες εισβολής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ