Επεισόδιο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και δυνάμεων κατοχής στην Αμμόχωστο

Επεισόδιο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και δυνάμεων κατοχής στην Αμμόχωστο Facebook Twitter
0

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ Ελληνοκυπρίων πολιτών και τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας στην Αμμόχωστο.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, οι κατοχικές αρχές κράτησαν για περίπου 15 λεπτά 8 Ελληνοκύπριους και μια Βρετανίδα που είχαν μεταβεί στην παραλία «Γλώσσα», επειδή, όπως υποστήριξαν, πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και απαγορεύεται σε πολίτες να βρίσκονται εκεί.

Μάλιστα τους ζήτησαν να παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Αφού τα έλεγξαν και, σβήνοντας κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.

Αρκετοί Ελληνοκύπριοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο «Κωστάντια» εν αναμονή της άφιξης των Ευρωβουλευτών για την επίσκεψη τους στη «Γλώσσα».

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος,  Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος,  Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος,  Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου, που καλεί την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Διεθνή / Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Η Επιτροπή συμφώνησε μόνο να δώσει μερική πρόσβαση σε ορισμένα συμβόλαια, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν διαγραφεί για την προστασία εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα ιδιωτικότητας
LIFO NEWSROOM
Νέα Υόρκη: Νομικές διαμάχες για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό- Υπογράφηκαν νέοι περιορισμοί

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Νομικές διαμάχες για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό- Υπογράφηκαν νέοι περιορισμοί

Δεν θα χορηγούνται άδειες σε οργανισμούς που επιτρέπουν σε τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικείες ομάδες, αλλά θα επιτρέπεται σε τρανς άνδρες να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες
LIFO NEWSROOM