Επανεξελέγη πρόεδρος της Αιγύπτου ο Σίσι με 97%

Επανεξελέγη πρόεδρος της Αιγύπτου ο Σίσι με 97% Facebook Twitter
EPA/KHALED ELFIQI
1

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της χώρας του εξασφαλίζοντας ποσοστό 97,08%, ήτοι περίπου 22 εκατομμύρια ψήφους, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική Αρχή της Αιγύπτου.

Η συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, το βασικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, ανήλθε σε ποσοστό 41,5%, είπε ο Λασίν Ιμπραήμ, ο πρόεδρος της Αρχής, κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης τύπου.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος ανακοίνωσε τη «νίκη» του Σίσι υπό το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια Αιγύπτιοι προσήλθαν στις κάλπες. Συνολικά, όμως, το 92% και πλέον των ψηφοδελτίων ήταν έγκυρα.

Η εκλογική επιτροπή υπογράμμισε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη ελεύθερα και δίκαια.

Απόλυτο φαβορί, ο πρόεδρος Σίσι είχε μοναδικό αντίπαλο σε αυτήν την αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο τον Μούσα Μουστάφα Μούσα, έναν πολιτικό ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό και σύμμαχο του νυν προέδρου.

Ο Μούσα συγκέντρωσε ποσοστό 2,92% των ψήφων.

Το 2014 ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είχε εκλεγεί στον προεδρικό θώκο της Αιγύπτου με ποσοστό 96,9% των ψήφων, έναν χρόνο μετά την αποπομπή από τις ένοπλες δυνάμεις, των οποίων ηγείτο εκείνη την εποχή ο Σίσι, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπω ότι η Αίγυπτος συνεχίζει την παράδοση της "δημοκρατίας" που υπήρχε επί Μουμπάρακ. Ακόμα και ο αντίπαλος του Σίσι, στο περιβάλλον του άνηκε...Επίσης σχεδόν το 60% των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν να ψηφίσουν.... Μα με τόση δημοκρατία θα πάθουν τίποτα!!