Εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά μετά τη σπάνια χιονόπτωση

Εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά μετά τη σπάνια χιονόπτωση Facebook Twitter
0

Η είδηση πως υπήρξε χιονόπτωση στη Σαχάρα και οι φωτογραφίες που έδειχναν τους αμμόλοφους στα λευκά, κυκλοφόρησαν πριν δύο μέρες, χάρη στις εικόνες ενός φωτογράφου από την Αλγερία. Σήμερα η NASA έδωσε στη δημοσιότητα και τα πιο επιστημονικά ντοκουμέντα της σπάνιας αυτής χιονόπτωσης μέσα από μια εντυπωσιακή φωτογραφία, τραβηγμένη από το διάστημα.

Ο δορυφόρος Landsat 7 κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά στο νότιο τμήμα της ερήμου, κοντά στα Αλγερινά σύνορα στις 19 Δεκεμβρίου.

Εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά μετά τη σπάνια χιονόπτωση Facebook Twitter

Η NASA σημειώνει πως η χιονόπτωση στην Αφρική δεν είναι κάτι σπάνιο και παρατηρείται ετησίως σε περιοχές όπως το όρος Κιλιμάντζαρο, σε μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο δημοσίευσε και μια σύνθεση παλαιότερων καταγραφών για να δείξει τι είχε καταγραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Σαχάρα και γιατί αυτή η φετινή χιονόπτωση καταγράφεται ως τόσο εντυπωσιακή.

Εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά μετά τη σπάνια χιονόπτωση Facebook Twitter

Τα ξένα μίντια αναφέρουν πως αυτή είναι η πρώτη χιονόπτωση τέτοιου μεγέθους στην περιοχή από τον Φεβρουάριο του 1979 και πως ανά περιόδους το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, αλλά ήταν ανεπαίσθητο και είχε μικρή διάρκεια. Αυτή τη φορά, οι αμμόλοφοι ντύθηκαν με λευκό πέπλο για μια τουλάχιστον μέρα.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξε ο Karim Bouchetata...>>>

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM