Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ

Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές, οι νέοι δασμοί αναμένεται να επιβληθούν σε καταναλωτικά αγαθά όπως τεχνολογικά είδη, είδη ρουχισμού κ.λπ., την ώρα που ο πρώτος γύρος δασμών που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πλήξει κυρίως τον βιομηχανικό τομέα.

Η νέα επιβολή δασμών έρχεται παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, προσπάθησε να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους του προκειμένου να συζητήσει το θέμα επιβολής δασμών στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του Αμερικανού Εκπροσώπου σε θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχιζερ.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει απαντήσει με δικό της εμπορικό πόλεμο σε αμερικανικές εξαγωγές αντίστοιχης αξίας και έχει υποσχεθεί ότι θα ανταποκριθεί και στους νέους γύρους αμερικανικών δασμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM