Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ

Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές, οι νέοι δασμοί αναμένεται να επιβληθούν σε καταναλωτικά αγαθά όπως τεχνολογικά είδη, είδη ρουχισμού κ.λπ., την ώρα που ο πρώτος γύρος δασμών που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πλήξει κυρίως τον βιομηχανικό τομέα.

Η νέα επιβολή δασμών έρχεται παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, προσπάθησε να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους του προκειμένου να συζητήσει το θέμα επιβολής δασμών στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του Αμερικανού Εκπροσώπου σε θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχιζερ.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει απαντήσει με δικό της εμπορικό πόλεμο σε αμερικανικές εξαγωγές αντίστοιχης αξίας και έχει υποσχεθεί ότι θα ανταποκριθεί και στους νέους γύρους αμερικανικών δασμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM