Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ

Εντολή για νέους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα από τον Τράμπ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές, οι νέοι δασμοί αναμένεται να επιβληθούν σε καταναλωτικά αγαθά όπως τεχνολογικά είδη, είδη ρουχισμού κ.λπ., την ώρα που ο πρώτος γύρος δασμών που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πλήξει κυρίως τον βιομηχανικό τομέα.

Η νέα επιβολή δασμών έρχεται παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, προσπάθησε να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους του προκειμένου να συζητήσει το θέμα επιβολής δασμών στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του Αμερικανού Εκπροσώπου σε θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχιζερ.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει απαντήσει με δικό της εμπορικό πόλεμο σε αμερικανικές εξαγωγές αντίστοιχης αξίας και έχει υποσχεθεί ότι θα ανταποκριθεί και στους νέους γύρους αμερικανικών δασμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM