Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για Μπελέρη

Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη για Μπελέρη– Αιχμές για Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχολίασε τις εξελίξεις στη Χειμάρρα, αναφέροντας ότι περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα της δικαστικής δίωξης του νέου δημάρχου της περιοχής, Φρέντι Μπελέρη, 

Σε συνέντευξη Τύπου για τις δημοτικές εκλογές, ο Έντι Ράμα υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. 

Ως προς την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα, είπε ότι «διεξήχθησαν σε πλήρη ηρεμία, εκεί η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος με την ιδιότητα του παρατηρητή, εκεί ήταν δημοσιογράφοι απ’ όλα τα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά, εκεί ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που εγγυήθηκαν την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας, και εκεί έγινε μια καταμέτρηση, όπως παντού στην Αλβανία, με διαφάνεια, ειρηνικά. Στο τέλος, εκεί κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά ο υποψήφιος, αντίπαλος της κυβέρνησης». 

Και συνέχισε λέγοντας πως «όλα αυτά απορρίπτουν πλήρως κάθε είδος επιχείρημα ότι εκεί καταβλήθηκε προσπάθεια αποκόμισης, από εμάς, μιας νίκης με παράνομους εκλογικά τρόπους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου, με πρόταση του εισαγγελέα, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Συνεπώς εγώ πιστεύω ότι αρκεί το επιχείρημα αυτό για να μην μπερδευτούν τα πράγματα».

Έντι Ράμα: Περιμένει τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο Έντι Ράμα άφησε αιχμές περί εμπρηστικής ρητορικής από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα, και δήλωσε πως περισσότερα θα πει αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης έχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Ράμα.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μου και από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά».

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στα Τίρανα τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εκεί νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, himara.gr

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM