Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για Μπελέρη

Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη για Μπελέρη– Αιχμές για Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχολίασε τις εξελίξεις στη Χειμάρρα, αναφέροντας ότι περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα της δικαστικής δίωξης του νέου δημάρχου της περιοχής, Φρέντι Μπελέρη, 

Σε συνέντευξη Τύπου για τις δημοτικές εκλογές, ο Έντι Ράμα υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. 

Ως προς την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα, είπε ότι «διεξήχθησαν σε πλήρη ηρεμία, εκεί η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος με την ιδιότητα του παρατηρητή, εκεί ήταν δημοσιογράφοι απ’ όλα τα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά, εκεί ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που εγγυήθηκαν την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας, και εκεί έγινε μια καταμέτρηση, όπως παντού στην Αλβανία, με διαφάνεια, ειρηνικά. Στο τέλος, εκεί κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά ο υποψήφιος, αντίπαλος της κυβέρνησης». 

Και συνέχισε λέγοντας πως «όλα αυτά απορρίπτουν πλήρως κάθε είδος επιχείρημα ότι εκεί καταβλήθηκε προσπάθεια αποκόμισης, από εμάς, μιας νίκης με παράνομους εκλογικά τρόπους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου, με πρόταση του εισαγγελέα, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Συνεπώς εγώ πιστεύω ότι αρκεί το επιχείρημα αυτό για να μην μπερδευτούν τα πράγματα».

Έντι Ράμα: Περιμένει τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο Έντι Ράμα άφησε αιχμές περί εμπρηστικής ρητορικής από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα, και δήλωσε πως περισσότερα θα πει αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης έχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Ράμα.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μου και από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά».

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στα Τίρανα τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εκεί νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, himara.gr

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM