Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για Μπελέρη

Έντι Ράμα: Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη για Μπελέρη– Αιχμές για Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχολίασε τις εξελίξεις στη Χειμάρρα, αναφέροντας ότι περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα της δικαστικής δίωξης του νέου δημάρχου της περιοχής, Φρέντι Μπελέρη, 

Σε συνέντευξη Τύπου για τις δημοτικές εκλογές, ο Έντι Ράμα υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. 

Ως προς την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα, είπε ότι «διεξήχθησαν σε πλήρη ηρεμία, εκεί η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος με την ιδιότητα του παρατηρητή, εκεί ήταν δημοσιογράφοι απ’ όλα τα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά, εκεί ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που εγγυήθηκαν την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας, και εκεί έγινε μια καταμέτρηση, όπως παντού στην Αλβανία, με διαφάνεια, ειρηνικά. Στο τέλος, εκεί κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά ο υποψήφιος, αντίπαλος της κυβέρνησης». 

Και συνέχισε λέγοντας πως «όλα αυτά απορρίπτουν πλήρως κάθε είδος επιχείρημα ότι εκεί καταβλήθηκε προσπάθεια αποκόμισης, από εμάς, μιας νίκης με παράνομους εκλογικά τρόπους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου, με πρόταση του εισαγγελέα, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Συνεπώς εγώ πιστεύω ότι αρκεί το επιχείρημα αυτό για να μην μπερδευτούν τα πράγματα».

Έντι Ράμα: Περιμένει τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο Έντι Ράμα άφησε αιχμές περί εμπρηστικής ρητορικής από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα, και δήλωσε πως περισσότερα θα πει αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης έχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Ράμα.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μου και από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά».

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στα Τίρανα τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εκεί νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, himara.gr

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM