Ένας Έλληνας στο Λονδίνο και μερικοί ακόμη Ευρωπαίοι λένε τι θα τους λείψει όταν επιστρέψουν στην κανονικότητα

Ένας Έλληνας στο Λονδίνο και μερικοί ακόμη Ευρωπαίοι λένε τι θα τους λείψει όταν επιστρέψουν στην κανονικότητα Facebook Twitter
0

Καθώς σε όλη την Ευρώπη, οι περισσότεροι γιορτάζουν τη χαλάρωση των μέτρων λόγω κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα, κάποιοι δηλώνουν πως υπάρχουν πράγματα που δεν τους έλειψαν καθόλου.

Για πολλούς που δεν έχουν το προνόμιο να ζουν σε ένα ασφαλές σπίτι, οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν μια πρόκληση και σε ορισμένες περιπτώσεις ένας εφιάλτης που τους γέμισε αγωνία. Αλλά, μεταξύ εκείνων που είχαν στέγη, μερικοί ανακάλυψαν κάποιες ανέσεις του lockdown, το οποίο τους επέτρεψε να εξερευνήσουν νέα πάθη, να εργαστούν πιο ελεύθερα και να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους.

Αυτή την εβδομάδα, το Euronews ρώτησε αναγνώστες τι θα χάσουν με την άρση των μέτρων και την επιστροφή στον προηγούμενο ρυθμό ζωής. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο Κώστας Αντωνίου. Ο 35χρονος, ο οποίος εργάζεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο στο Λονδίνο, λέει πως κατά τη διάρκεια του lockdown δεν του έχει λείψει το να χρειάζεται 45 λεπτά για να φτάσει στη δουλειά κάθε πρωί. Κατά την ώρα αιχμής, μερικές φορές πρέπει να περιμένει ώρες για να μπορέσει να μπει σε τρένο λόγω κόσμου.

Ο Αντωνίου δεν ήταν ο μόνος που δήλωσε ικανοποίηση επειδή γλίτωσε την πρωινή μετακίνηση. «Οι ήσυχοι δρόμοι με γλίτωσαν από 2 ώρες οδήγησης την ημέρα από και προς την εργασία ...» σχολίασε ο χρήστης του Facebook, Nick Madrek. Όσον αφορά την εργασία από το σπίτι, ο Αντωνίου λέει ότι είναι πιο αποτελεσματικός. «Όλα λειτουργούν τέλεια στην εταιρεία μου δουλεύοντας από το σπίτι. Απλώς αποδεικνύει ότι δεν χρειαζόμαστε γραφείο ειδικά στο κεντρικό Λονδίνο. Στο γραφείο υπάρχει πολύς θόρυβος από άλλους εργαζόμενους, κουβέντες και γέλια ... Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ το ίδιο».

Λίγο μετά την εφαρμογή των περιορισμών, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν τους ήχους της φύσης στις πόλεις που συνήθως σκεπάζονταν από την κυκλοφορία. Ο João Ricardo είναι ένας 47χρονος μουσικός που ζει στο Πόρτο της Πορτογαλίας και είναι σε περιορισμό από τις 18 Μαρτίου.

Λέει ότι υπήρξαν πολλά οφέλη από τους περιορισμούς κυκλοφορίας στην Πορτογαλία, ιδίως η ηρεμία και η μείωση της ρύπανσης. «Οι καθαροί σχηματισμοί σύννεφων, τα ζωντανά χρώματα στον ουρανό και το να ακούς τα πουλιά που είχαν σιωπήσει από την κίνηση». Λέει πως η καραντίνα τον έκανε να αναπτύξει μερικά νέα χόμπι. «Άρχισα να καλλιεργώ μερικά λαχανικά στην πίσω αυλή και το απολαμβάνω πραγματικά, νομίζω ότι θα το συνεχίσω από τώρα και στο εξής. Είναι καλύτερα από αυτά που αγόραζα σε σούπερ -μάρκετ».

Πολλοί ακόμη δήλωσαν ότι απολάμβαναν τη σιωπή έξω και την δυνατότητα να ανακαλύπτουν περισσότερο τη φύση. «Δεν σπαταλάω τον χρόνο μου για μετακινήσεις, έξω από το σπίτι υπάρχει κυρίως σιωπή, μόνο τα πουλιά και περιστασιακά κάποιος αυτοκίνητο», σχολίασε η Simone Ristori.

«Θα μου λείψει το να περνάω χρόνο με τον γιο μου, να μιλάω, να μαγειρεύω και να παρακολουθώ ταινίες μαζί του», δήλωσε η 33χρονη Ραφαέλα Μπόργκι που εργάζεται σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μπρίστολ. «Θα μου λείψει ο χρόνος και το να περνάω τη μέρα χωρίς το άγχος όλων των δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων που έχω στη φυσιολογική ζωή» λέει ενώ μιλά για αγαπημένες συνήθειες όπως το ποδήλατο και η λογοτεχνία που μπόρεσε να ξαναβρεί χάρη στο χρόνο που είχε.

«Νιώθω αγωνία για την τρέχουσα κατάσταση, νιώθω συμπόνια για τους ανθρώπους που υποφέρουν και αγωνίζονται με την υγεία τους και νιώθω θυμωμένη με τους πολιτικούς που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή για προσωπικές τους ατζέντες», πρόσθεσε η Μπόργκι, αλλά είπε ότι απολαμβάνει τον νέο τρόπο σύνδεσης με τους ανθρώπους. Δεν είναι η μόνη που δηλώνει ότι έχει συνδεθεί με άτομα με τα οποία είχαν χαθεί από καιρό.

Ένας άλλος αναγνώστης λέει πως αντιμετωπίζει σημαντικά αυξημένη καλοσύνη και ευγένεια προς τους άλλους. «Τα χαμόγελα ανταλλάσσονται πιο εύκολα και μια αίσθηση  φροντίδας της κοινότητας και της γειτονίας έχει έρθει στο προσκήνιο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM