Ένας αγρός στη Βαυαρία ο νέος ομφαλός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Στη μετά Brexit εποχή

Ένας αγρός στη Βαυαρία ο νέος ομφαλός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Στη μετά Brexit εποχή Facebook Twitter
To Brexit δεν αλλάζει μόνο τα πολιτική, οικονομικά, εμπορικά δεδομένα στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και το γεωγραφικό της κέντρο που σε λίγο θα βρίσκεται σε ένα χωράφι στη Βαυαρία.
0

Όταν η Βρετανία θα εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση το βράδυ του Σαββάτου, ένας αγρός κοντά στο χωριό των 80 κατοίκων Γκάντχάιμ, το οποίο βρίσκεται στην Κάτω Φρανκονία της Βαυαρίας πλησίον της πόλης Βίρτσμπουργκ θα είναι το νέο γεωγραφικό κέντρο της.

Οι ακριβείς συντεταγμένες του αγρού όπου θα βρίσκεται το νέο κέντρο της Ε.Ε. είναι 9°, 54΄, 7΄΄ ανατολικό γεωγραφικό μήκος και 49°, 50΄, 35΄΄ βόρειο γεωγραφικό πλάτος, σύμφωνα με υπολογισμούς του National Geographic Institute of France (IGN).

Ένας αγρός στη Βαυαρία ο νέος ομφαλός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Στη μετά Brexit εποχή Facebook Twitter
Ένας αγρός στη Βαυαρία ο νέος ομφαλός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Στη μετά Brexit εποχή Facebook Twitter

Στο Γκάντχάιμ ο ενθουσιασμός των κατοίκων δεν είναι πια μεγάλος, δεδομένου ότι μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου, το γεωγραφικό κέντρο της Ε.Ε. αλλάζει μεν, αλλά παραμένει στην Κάτω Φρανκονία, αφού ήταν στο Βέστερνγκρουντ κοντά στην πόλη Ασάφενμπουργκ.

Το National Geographic Institute of France (IGN) υπολογίζει το κέντρο βάσει των συνόρων της ΕΕ. Για να γίνει αυτό, καθορίζει το λεγόμενο κέντρο βάρους. Εάν μεταφερθούν τα περιγράμματα της επιφάνειας σε μια πλάκα, πριονισμένα και κρεμασμένα σε μια χορδή, αυτή η πλάκα θα ήταν τέλεια ισορροπημένη στο υπολογιζόμενο κέντρο.

 

Αν το Brexit πραγματοποιηθεί, οι κάτοικοι του Γκάντχάιμ αναμένουν διεθνείς επισκέπτες. Μέχρι στιγμής, μόνο ένας μικρός χώρος κοντά στο νέο κέντρο της Ε.Ε. έχει πλακοστρωθεί, ενώ έχει ήδη υψωθεί η σημαία της Ε.Ε. Αργότερα, επεξηγηματικοί πίνακες θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016, τα οποία μετέτρεψαν το Γκάντχάιμ σε κέντρο της Ε.Ε. το 2020. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) προτίθεται να επισκεφθεί σύντομα τον (νέο) ομφαλό της Ευρώπης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM