Ένα 10χρονο αγόρι στο Τενεσί πέθανε στην προσπάθειά του να διασώσει την μικρότερη αδερφή του, 6 ετών, που έπεσε σε παγωμένη λίμνη.

 

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας από όπου μετέφεραν τον Benjamin Luckett και την μικρότερη αδερφή του, Abigail, στο νοσοκομείο, ωστόσο ο 10χρονος έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν στα Επείγοντα. 

 

Τα δυο αδέρφια φέρεται να έπαιζαν κοντά σε μια λίμνη πίσω από το σπίτι τους με έναν από τους αδερφούς τους. Ενώ έπαιζαν, η Abigail έπεσε μέσα στη λίμνη, μετέδωσε το Fox 8.

 

Ο ένας αδερφός κάλεσε τον πατέρα τους για βοήθεια ενώ ο Benjamin βούτηξε στη λίμνη για να σώσει την αδερφή του. Ο πατέρας κατάφερε να βγάλει την 6χρονη στην ακτή αλλά όχι και τον 10χρονο γιο του. 

 

Ένας 10χρονος πέθανε για να σώσει την 6χρονη αδερφή του από παγωμένη λίμνη
Ο 10χρονος Benjamin Luckett.

 

Ένας 10χρονος πέθανε για να σώσει την 6χρονη αδερφή του από παγωμένη λίμνη
Η 6χρονη Abigail.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πυροσβέστες είπαν πως από ό,τι κατάλαβαν, ο Benjamin προσπαθούσε να κρατήσει την αδερφή του στην επιφάνεια. 

 

«Έχει μικρές πιθανότητες να συμβεί, αλλά δυστυχώς γίνεται. Το βασικό που πρέπει να μας μείνει είναι πως τα νερά εδώ κάτω συνήθως δεν παγώνουν αρκετά ώστε να δημιουργήσουν αρκετό πάχος στην επιφάνεια που θα συγκρατήσει τον όγκο ενός ανθρώπου, άρα είναι επικίνδυνα», σχολίασε ο Brent Perkins, από το Σώμα της Πυροσβεστικής. 

 

Η Abigail νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται συνεχώς, ενώ η μητέρα της την ενημέρωσε για τον θάνατο του αδερφού της. «Η Abby αναστατώθηκε αλλά το πήρε καλά. Η Κριστίν [σ.σ. η μητέρα] παρακαλούσε τον Θεό να της δώσει δύναμη να το πει στην κόρη της», είπε φίλος της οικογένειας. 

 

Update 4: Abby is off the ventilator. She is doing very well. Abby started telling her mom that her and Benjamin drown...

Δημοσιεύτηκε από Jamie Ball Stilgenbauer στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

 

Όπως εξήγησε, η 6χρονη χρειάζεται βοήθεια για να περπατήσει και συνεχίζει να παίρνει δυνατή αντιβίωση επειδή το νερό της λίμνης στους πνεύμονές της θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια μόλυνση. 

 

Επιπλέον μετέφερε τις ευχαριστίες της μητέρας για την στήριξη του κόσμου, προσθέτοντας την επιθυμία της να προειδοποιήσει άλλους γονείς αλλά και παιδιά για τις λίμνες που είναι καλυμμένες με πάγο. 

 

Update 5 Christine just called me to tell me they are in a regular room! She wanted me to tell everyone and share this...

Δημοσιεύτηκε από Jamie Ball Stilgenbauer στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021