Ένα μπουκάλι Romanee-Conti κατέρριψε το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή κρασιού σε δημοπρασία

Ένα μπουκάλι Romanee-Conti κατέρριψε το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή κρασιού σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

Έναντι 558.000 δολαρίων πουλήθηκε ένα μπουκάλι κρασί Romanee-Conti από το 1945 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι με την πώλησή του καταρρίφθηκε το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή κρασιού που πωλείται σε δημοπρασία.

Η τελική τιμή συμπεριλαμβανομένων φόρων και προμήθειας είναι 17 φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης του οίκου που ήταν 32.000 δολάρια.

Το μπουκάλι είναι ένα από τα 600 που παράχθηκαν το 1945, λίγο πριν από την εκρίζωση των αμπελιών από το κτήμα Romanée-Conti και την αναφύτευση.

Το Romanee-Conti θεωρείται το καλύτερο κρασί της Βουργουνδίας, ίσως το πιο εκπληκτικό στον κόσμο.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε έκταση δύο εκταρίων, από την οποία παράγονται σήμερα μόνο 5.000 έως 6.000 φιάλες.

Βρίσκονται στο Cote de Nuits, γαλλική ζώνη με αμπελώνες στο βόρειο τμήμα της Χρυσής Ακτής (Cote d'Or) στην ανατολική Γαλλία.

Η τιμή ρεκόρ για μπουκάλι εμφιαλωμένου κρασιού ήταν 233.000 δολάρια για το Chateau Lafite Rothschild του 1869, που πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το 2010.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM