Ένα μελλοντικό Κράτος στην ανατολική Ουκρανία;

Ένα μελλοντικό Κράτος στην ανατολική Ουκρανία; Facebook Twitter
4

H δημιουργία ενός Κράτους πρέπει να εξεταστεί στις συζητήσεις που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο καθεστώς για τις περιοχές όπου συγκρούονται οι ουκρανικές δυνάμεις με τους φιλορώσους αντάρτες.


«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (...) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Τv Channel 1, που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απειλής επιβολής πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εκ μέρους των χωρών της Δύσης, οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν είναι δυνατόν να προβλέψει το τέλος της κρίσης στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti: «Όχι. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την πολιτική θέληση των ουκρανικών αρχών» που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
...Οι στρατηγικοι στοχοι της Ρωσιας υλοποιουνται απολυτως συμφωνα με τα χρονοδιαγραμματα και τον βασικο σχεδιασμο του Κρεμλινου.Δεν υπαρχει περιπτωση η Ρωσια να ανεχτει την απομακρυνση της Ουκρανιας απο την σφαιρα επιρροης της,χωρις να αποκομισει παση θυσια,ολες τις δικλειδες ασφαλειας που θεωρει απαραιτητες για τα γεωπολιτικα της συμφεροντα στην ευρυτερη περιοχη της Ευρασιας.Μετα την Κριμαια,η ΝΑ Ουκρανια ειναι το επομενο βημα για την περαιτερω αποσαρθρωση της ουκρανικης ακεραιοτητας.Χωρις αυτες τις περιοχες υπο τον ελεχο του,το Κιεβο τιθεται αναποφευκτα υπο την κηδεμονια του Πουτιν και των οικονομικων ελιτ που διαχρονικα τον υποστηριζουν.Η διακυρηγμενη δε προθεση της ουκρανικης κυβερνησης για ενταξη της χωρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ,δυστυχως θα υλοποιηθει μονο με τους ορους της Ρωσιας,δηλ.μονο οταν αυτη η ενταξη καταστει μη απειλη για την Μοσχα,με οτι αυτο συνεπαγεται για τις τυχες της ουκρανικης ανεξαρτησιας αλλα και για το μελλον της Ευρωπης.Η "παρτιδα" στην κρισιμη αυτη γεωστρατηγικη σκακιερα,εξελισσεται απολυτως αδιστακτα και φυσικα εις βαρος του λαου που την υφισταται.Ανθυπολεπτομερεια της γεωπολιτικης.Δυστυχως...
Σώπα!Λες και δεν ξέραμε που το πήγαινε ο λύκος του κρεμλίνου(παραφράζοντας την Ντένη Μαρκορά).Να δούμε τώρα πως θα αντιδράσει η Δύση.Γιατί,αν του περάσει έτσι όλο αυτό το έγκλημα εναντίον της Ουκρανίας,δεν τον σταματάνε με τίποτα.