Ένα καταφύγιο στις Δολομιτικές Άλπεις: Μοιάζει σαν να πέφτει, συναρπαστική θέα

Ένα καταφύγιο στις Δολομιτικές Άλπεις: Μοιάζει σαν να πέφτει, συναρπαστική θέα Facebook Twitter
0

Στην άκρη μιας πλαγιάς των Δολομιτικών Άλπεων, σαν να πέφτει μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό, στέκει ένα εντυπωσιακό καταφύγιο.

Το New Bivouac Fanton, όπως ονομάζεται, η δημιουργία του ιταλικού design studio Demogo, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.667 μέτρων στο βουνό Marmarole. Το καταφύγιο έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στέγη στους τολμηρούς, όπου θα αποφασίσουν να βρεθούν στις Δολομοτικές Αλπεις. Εκεί, μπορούν να ξεκουραστούν αλλά και να προφυλαχθούν από τον καιρό,  απολαμβάνοντας μια συναρπαστική θέα.

Καταφύγιο σε βουνό Facebook Twitter
Demogo

Το καταφύγιο μήκους 10,4 μέτρων, έχει ένα φανταστικό παράθυρο, όπου ξεδιπλώνεται θέα που κόβει την ανάσα.

Θέα Καταφύγιο σε βουνό Facebook Twitter
Demogo

Σκοπός του bivouac, που βρίσκεται δίπλα στο πέρασμα Forcella Marmarole, είναι να προσφέρει στους πεζοπόρους καταφύγιο, όπου μπορούν να μείνουν τη νύχτα χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων. Είναι δωρεάν και ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα.

Καταφύγιο σε βουνό από ψηλά Facebook Twitter
Demogo

Μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα, τα οποία μπορούν να κοιμηθούν σε κουκέτες. Τα στρώματα από υαλοβάμβακα τα μονώνουν από τον άνεμο και το κρύο, αλλά δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό ή τουαλέτα, επομένως οι επισκέπτες που θέλουν να ανταποκριθούν στο «κάλεσμα της φύσης» θα πρέπει να βρουν λύση!

Καταφύγιο σε βουνό Facebook Twitter
Demogo

Η κατασκευή του καταφυγίου ανατέθηκε από το τμήμα Auronzo του Club Alpino Italiano (CAI), το οποίο επιβλέπει τα καταφύγια και τα μονοπάτια πεζοπορίας στην περιοχή και εργάζεται για την προστασία του αλπικού περιβάλλοντος.

Το studio Demogo αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια του καταφυγίου το 2015 και η κατασκευή ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με την CAI, μια προηγούμενη προσπάθεια να τοποθετηθεί ένα καταφύγιο - με ίδια ονομασία Bivouac Fanton κατέληξε σε αποτυχία, με ισχυρούς ανέμους να αναγκάζουν το ελικόπτερο να το κάνει ελιγμούς για να το «τοποθετήσει στιγμιαία» σε μια κοντινή κοιλάδα, «όπου έμεινε τότε». Τελικά, η πολυετής φθορά κατέστησε το αρχικό bivouac άχρηστο, έτσι η CAI ξεκίνησε να το αντικαταστήσει.

Καταφύγιο σε βουνό Facebook Twitter
Demogo

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ