Ένα όχημα με μηδενικούς ρύπους θα είναι πιθανότατα το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου.

 

Ο Henrik Fisker, ιδρυτής της καλιφορνέζικης εταιρίας Fisker, η οποία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το ηλεκτρικό SUV Ocean, παρουσίασε το όραμά του για το επόμενο popemobile στον Πάπα Φραγκίσκο, σε ιδιωτική συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βατικανό.

 

To συγκεκριμένο Fisker θα βασιστεί στο επλήρως ηλεκτρικό SUV Fisker Ocean και θα είναι εφοδιασμένο με το γνωστό κουβούκλιο από αλεξίσφαιρο τζάμι. Το εσωτερικό θα έχει στοιχεία που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ο Fisker για να δηλώνει ότι το SUV της εταιρίας του θα είναι το πιο βιώσιμο όχημα στον κόσμο.

 

Ο ίδιος ο Fisker δηλώνει ότι είχε την έμπνευση να κατασκευάσει ένα μηδενικών ρύπων όχημα μεταφοράς για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η ιδέα ήρθε όταν διάβασε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί πολύ για το περιβάλλον και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές. Στις φωτογραφίες από τη συνάντηση του Henrik Fisker και της συνιδρύτριας της εταιρίας Δρ. Geeta Gupta-Fisker με τον Πάπα, η ιδέα ενδεχομένως να άρεσε.