Χωρίς τις ορδές σινεφίλ και ηθοποιών που συρρέουν κάθε χρόνο τον Μάιο στις Κάννες, η παραλιακή λεωφόρος της πόλης, η θρυλική Κρουαζέτ, δέχτηκε την αναπάντεχη επίσκεψη από ένα νεαρό αγριογούρουνο.

 

Το ζώο κατεγράφη να περιφέρεται αμέριμνο στην παραλία από μια αστυνομική περίπολο τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Δεν έδειχνε όμως καθόλου πρόθυμο να ποζάρει για τον φωτογραφικό φακό, όπως είπε αστειευόμενος ο Ιβ Νταρός, ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας της πόλης.

 

 

Για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα και να μην τραυματιστεί το αγριογούρουνο, οι αστυνομικοί το παρακολούθησαν υπομονετικά όσο έκανε τον περίπατό του στην Κρουαζέτ. Συνοδευόμενο πάντα από ένα περιπολικό, το νεαρό ζώο έκανε στο τέλος στροφή και επέστρεψε στο κοντινό δάσος απ' όπου προφανώς κατέβηκε στην πόλη.

 

«Όσο καιρό είμαι αστυνομικός, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αγριογούρουνο στην Κρουαζέτ», είπε ο Νταρός. Αυτήν την εποχή του χρόνου οι Κάννες συνήθως σφύζουν από ζωή και υποδέχονται τους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου για το ετήσιο Φεστιβάλ. Όμως φέτος το 73ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που επρόκειτο να ξεκινήσει την Τρίτη, ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

 

Με πληροφορίες από Afp