Eleven Madison Park: Το ξακουστό εστιατόριο των 3 Michelen γίνεται vegan

Eleven Madison Park: Το ξακουστό εστιατόριο των 3 Michelen γίνεται vegan Facebook Twitter
0

Το Eleven Madison Park, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, εγκαταλείπει τα ζωϊκά προϊόντα και στρέφεται αποκλειστικά στα χορτοφαγικά πιάτα, όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και σεφ του, Ντάνιελ Χουμ

Στο μήνυμά του στην ιστοσελίδα του, ο Χουμ που κατάφερε να αναδείξει το Eleven Madison Park στην ελίτ της νεοϋορκέζικης γαστρονομικής σκηνής, εξηγεί πως το σύγχρονο διατροφικό σύστημα «απλώς δεν είναι βιώσιμο». 

Το εστιατόριο που είχε παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του με μενού που ίσως αποτελέσει ένα μικρό σοκ για τους θιασώτες των κρεατο-κεντρικών πιάτων του

«Λειτουργούσαμε πάντα με ευαισθησία στις συνέπειες που έχουμε στο περιβάλλον μας. Όμως, γίνεται όλο και πιο σαφές πως το υπάρχον διατροφικό σύστημα είναι απλώς μη βιώσιμο με πάρα πολλούς τρόπους... Είναι ξεκάθαρο πως μετά από όσα βιώσαμε τον τελευταίο αυτό χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε το ίδιο εστιατόριο» εξηγεί ο Χουμ στη σχετική του ανακοίνωση. 

Και προσθέτει: «Πήραμε την απόφαση να σερβίρουμε ένα μενού βασισμένο στη χορτοφαγία, στο οποίο δεν χρησιμοποιούμε κανένα ζωικό προϊόν - κάθε πιάτο φτιάχνεται από φυτικά προϊόντα, είτε από τη γη είτε από τη θάλασσα, καθώς και φρούτα, όσπρια, μανιτάρια, σπόρους και πολλά πολλά άλλα». 

Επικαλούμενος την πανδημία του κορωνοϊού, ο Χουμ παρατηρεί πως «ο τρόπος που παρασκευάζουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που καταλώνουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Γι'αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση φυτική». 

Η εξέλιξη αυτή πιστεύεται πως θα δώσει ώθηση και σε άλλες διακεκριμένες επιχειρήσεις εστίασης να περιορίσουν ή και να σταματήσουν το κρέας από τα μενού τους, ενισχύοντας παράλληλα την τάση της λιγότερο τοξικής διατροφής στους πελάτες τους.

Με πληροφορίες από Guardian/NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM