Εκτός μνημονίου και επισήμως η Ιρλανδία

Εκτός μνημονίου και επισήμως η Ιρλανδία Facebook Twitter
8

Kαι επισήμως εξήλθε χθες από το μνημόνιο η Ιρλανδία, τρία χρόνια μετά την ένταξη της σε αυτό.

«Η ζωή μας δεν θα αλλάξει εν μία νυκτί. Όμως η έξοδος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς ότι η Ιρλανδία επανακάμπτει. Η υπομονή και η προσαρμοστικότητά σας αποκατέστησαν την εθνική μας υπερηφάνεια», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα επιτρέψει να μειωθεί το εθνικό χρέος κατά 25% μέσα στα επόμενα επτά χρόνια. Για τον επόμενο χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιρλανδίας προβλέπεται στο 2%.

 «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν αισθάνονται τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία στην καθημερινή ζωή τους. Όμως τώρα είναι σαφές ότι οι θυσίες σας έκαναν τη διαφορά (...) Η οικονομία μας αρχίζει να ανακάμπτει», πρόσθεσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Πρόσθεσε πάντως ότι η οικονομική πολιτική δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στο άμεσο μέλλον.  «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε την πορεία μας. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την πρόοδο που πετύχαμε», είπε ο Κένι.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Παντού το ίδιο παραμύθι πουλάνε οι πολιτικοί. Βγήκαν απο το μνημόνιο, ε καί; μήπως θα επιστρέψουν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες; μήπως σταμάτησε η μετανάστευση; μήπως θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ιρλανδία; μήπως δεν χρωστάνε τα κέρατά τους ακόμα; Ας ρωτήσει τους μακροχρόνια άνεργους Ιρλανδούς, πόσο υπερήφανοι αισθάνονται, τώρα που βγήκαν απο το μνημόνιο.΄Είναι εύκολο να λές μεγάλα λόγια εκ του ασφαλούς, είναι πολύ δύσκολο να βιώνεις την πραγματικότητα, οπότε, δεν είναι παράξενο που οι πολιτικοί είναι εκτός πραγματικότητας.
Ξεκόλλα ρε Δον Ιδιώτη. Έχεις πάθει εμμονή. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις...Δίκαιο ή όχι αυτό που γράφεις, είναι άλλη συζήτηση. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν επιδόματα, γενναία επιδόματα ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα. Πρόσφατα ένας φίλους μου στη Γερμανία απόκτησε κορούλα. Πήρε άδεια πατρότητας και ένα μικρό επίδομα πατρότητας. Το μεγάλο είναι της μητρότητας. Αλλά είπαμε, αυτό είναι άλλη κουβέντα. Ξεκόλλα...!
Φιλε το πρόβλημα δεν einai τά επιδόματα αλλα ποιος τα πληρώνει. Το επίδομα δεν δίνετε γιατί είναι σωστό, δίνετε γιατί κάποιος το αξίζει. Η γερμανία έχει εμπορικό πλεόνασμα, έχει δέκα φορες μεγαλύτερη παραγωγικότητα από εμάς (και μην αναφέρουμε εκείνο το γελοίο επιχείρημα με τι ετήσιες ώρες εργασίας ανά άτομο)
@ Theofanis 16.12.2013 | 14:13Δηλαδή πως γίνεται, ας πούμε, ένας ανάπηρος να «αξίζει» το επίδομα αναπηρίας ή ένας τυφλός να «αξίζει» το επίδομα τυφλότητας;;;... Ξέρεις, τα επιδόματα δεν είναι έπαινοι, ούτε βραβεία...Άλλο αν σε αρκετές περιπτώσεις, δυστυχώς, της ελληνικής πραγματικότητας βαπτίσαμε ως επιδόματα την υπερμισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να δικαιολογηθεί.
Αν πρόσεξες μιλάω για "εξωτικά" επιδόματα, όπως "πλυσίματος χεριών" (υπήρχε στον ΟΣΕ) ή "έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία" (αν είναι δυνατόν) και όχι για τα κοινωνικά επιδόματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες ή πολύτεκνους.