Έκρηξη βόμβας στο Κάιρο με έναν νεκρό

Έκρηξη βόμβας στο Κάιρο με έναν νεκρό Facebook Twitter
0

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρία άλλα άτομα τραυματίστηκαν, από έκρηξη στο Κάιρο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα που οδηγεί στην πολυτελή συνοικία Ζάμαλεκ και όπως μεταδίδει το Reuters, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σχηματίστηκε κρατήρας στο έδαφος. Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι από τους τραυματίες οι δύο είναι αστυνομικοί και ο άλλος πολίτης.

Το Σάββατο δύο ακόμα βόμβες εξερράγησαν μπροστά από ένα σχολείο, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Ιμπάμπα του Καϊρου, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα βίας που στοχοποιεί κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το καλοκαίρι του 2013.

Έκρηξη βόμβας στο Κάιρο με έναν νεκρό Facebook Twitter

Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στη Χερσόνησο του Σινά, μία απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ και τη Διώρυγα του Σουέζ. Ωστόσο εκρήξεις μικρότερης ισχύος σημειώνονται όλο και συχνότερα τόσο στο Κάιρο όσο και σε άλλες πόλεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ