Εκπρόσωπος Χαφτάρ: «Μαριονέτα» ο Σάρατζ -Έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: «Μαριονέτα» ο Σάρατζ -Έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη Facebook Twitter
0

Την ετοιμότητα του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη επεσήμανε ο εκπρόσωπος του (LNA) στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι.

Η δήλωση ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη πόλεμο χώρα.

Ο Μισμάρι είπε ότι η πραγματική μάχη που διεξάγεται στη Λιβύη είναι μεταξύ του λαού και των «Τούρκων κατακτητών» ενώ για την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) υπό τον Σάρατζ υποστήριξε ότι «είναι μόνο μια μαριονέτα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Άγκυρα προετοιμάζει νέα επίθεση με τους συμμάχους της κατά των δυνάμεων του LNA, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και εξοπλίζοντας μαχητές θέλει να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

Εξήγησε ότι βασικός στόχος της Τουρκίας είναι να φτάσει στην περιοχή Petroleum Crescent προκειμένου να ελέγξει την πιο ζωτικής σημασίας πλουτοπαραγωγική πηγή της Λιβύης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM