Εκλογές Τουρκία-Κιλιτσντάρογλου: «Να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, έχουμε κοινό πολιτισμό»

Εκλογές Τουρκία-Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μηνύματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιελάμβαναν νέες δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενόψει των αυριανών εκλογών στην Τουρκία

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τις εκλογές στην Τουρκία και την επόμενη μέρα αν εκλεγεί, o Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε πως επιθυμεί στενότερες σχέσεις με την ΕΕ και πως θα ήθελε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης όπως την περίοδο του Ισμαήλ Τζεμ. 

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αλεξίσφαιρο που φόρεσε σε ανοιχτή ομιλία του πρόσφατα και απάντησε: «Δεν φοβάμαι, όμως είμαι υποχρεωμένος να εξασφαλίσω την ασφάλεια μου. Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες και μου ζητήθηκε να φορέσω αλεξίσφαιρο. Δεν θέλησα να τους δυσαρεστήσω και το φόρεσα».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε πως «Ως Εθνική Συμμαχία θα κερδίσουμε τις εκλογές. Στην Τουρκία θα φέρουμε, με την πραγματική έννοια, την δημοκρατία και την ειρήνη. Υπάρχει αστάθεια στην οικονομία και πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε σταθερότητα. Στους πυλώνες του κράτους υπάρχουν καταστροφές, μεταξύ της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας και θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία». 

Τόνισε δε, πως χωρίς να περιμένουν την Ε.Ε. να ανοίξει κεφάλαια, αν εκλεγούν κυβέρνηση θα εκπληρώσουν όλους τους όρους που προβλέπει η Ε.Ε. «Καθώς πιστεύουμε, πως είμαστε μια χώρα που αξίζει πρώτης ποιότητας δημοκρατία. Με την Ε.Ε. θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας.  Μια από τις σημαντικές επιθυμίες μας είναι να έρθουν κι εκείνοι στην Τουρκία και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις» είπε.

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε πως «θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ. Θέλουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να τις αναπτύξουμε με φιλικό τρόπο. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας».

«Άλλωστε έχουμε κοινό πολιτισμό, κοινά τραγούδια, κοινές αναμνήσεις και πρέπει αυτά να αναπτύξουμε» κατέληξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM