Εκλογές στις ΗΠΑ: Ανησυχία ΜΜΕ και αναλυτών στη Γαλλία για ενδεχόμενη νίκη Τραμπ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ανησυχία ΜΜΕ και αναλυτών στη Γαλλία για ενδεχόμενη νίκη Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ βρίσκεται όλος ο πλανήτης, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των κρίσιμων προεδρικών εκλογών.

Για τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες που θα είχε τόσο στη Γαλλία, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη το ενδεχόμενο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να ανησυχούν ΜΜΕ αλλά και αναλυτές στη χώρα. Μιλώντας στη Le Figaro, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους του,  για τις συνέπειες που θα φέρει η εκλογή του.

«Ποτέ μια αμερικανική προεδρική εκλογή δεν θα μπορούσε να έχει τόσες πολλές συνέπειες στη Γαλλία, στην Ευρώπη και στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κρισιμότητα του αποτελέσματος. Αναφερόμενος δε στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε ότι «αναμφίβολα θα σταματήσει, αλλά προς όφελος του Πούτιν, ο οποίος θα έχει νικήσει».

Η εφημερίδα Le Monde από την άλλη πλευρά, κάνει λόγο για ιστορικές εκλογές στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό που δοκιμάζεται είναι η αμερικανική δημοκρατία για την οποία τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πολιτών πιστεύουν ότι απειλείται. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι όπως έπραξε το 2016 και το 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχτεί τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι πολιτικά και οικονομικά αποδυναμωμένη, οπότε προς το παρόν δε φαίνεται να είναι σε θέση να αποφασίσει ποια μέτρα πρέπει να λάβει σε περίπτωση επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος η εφημερίδα Liberation επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην οξύτητα της προεκλογικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ σημειώνοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζοντας πως είναι η τελευταία του ευκαιρία να επανέλθει στην προεδρία, μάλλον «ξέφυγε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM