Εκλογές στη Βρετανία: Βγήκαν τα πρώτα exit poll - Αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον

Εκλογές στη Βρετανία: Βγήκαν τα πρώτα exit poll - Αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
Tα πρώτα exit poll για τις εκλογές στη Βρετανία (EPA)
0

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit poll για τις κρίσιμες εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία και θα κρίνουν την πορεία του Brexit. 

Τα αποτελέσματα δείχνουν επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον, με τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν 368 έδρες. Ακολουθούν οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν με 191 και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) με 55 έδρες. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 13 έδρες, το Plaid Cymru τρεις έδρες και οι Πράσινοι μία έδρα. Το "Κόμμα του Brexit" φαίνεται να μην παίρνει ούτε μία έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν αθροιστικά 22 έδρες. 

Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα, αν επαληθευτεί, θα σημάνει την αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων (σ.σ για 140 εκλογικά κέντρα). Το πραγματικό αποτέλεσμα της κάλπης δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από το τελικό αποτέλεσμα των exit poll καθώς, όπως σχολιάζει ο Guardian, τις τελευταίες δεκαετίες τα exit poll υπήρξαν σταθερά αξιόπιστα, ορισμένες φορές με «εντυπωσιακή» ακρίβεια.  

Εκλογές στη Βρετανία: Βγήκαν τα πρώτα exit poll - Αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter

Ο εκπρόσωπος των συντηρητικών, Τζέιμς Κλέβερλι, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιδείξουν υπομονή λέγοντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα» για τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται νωρίς το πρωί. «Παρ' όλα αυτά οι αριθμοί είναι αριθμοί και δείχνουν ότι κερδίζουμε» κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Αυτή την ώρα η στερλίνα σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Στις 12:03 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1,94% έναντι του δολαρίου (1,3416 δολάρια), και 1,58% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στις 83,25 πένες για ένα ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM