Εικόνες προσφυγιάς στην εμπόλεμη Ουκρανία: Με τρένα, λεωφορεία και πεζή εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τη χώρα

Προσφυγικό Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι σταθμοί των τρένων του Κιέβου ασφυκτικά γεμάτοι από κόσμο. 

Με λεωφορεία, τρένα, αυτοκίνητα, ακόμη και πεζή στα σύνορα με την Πολωνία, Ουκρανοί φεύγουν όπως όπως, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους στη χειμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα τους. 

Κρατούν στην αγκαλιά τους τα παιδιά ή τα τετράποδα «παιδιά» τους και σέρνουν το βιος τους στριμωγμένο σε βαλίτσες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών. 

Καθώς ο πόλεμος μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες δεν βλέπουν πια άλλη επιλογή για τη ζωή τους και των παιδιών τους παρά τη φυγή. 


Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου - 171.000 μόνο χθες, Πέμπτη- με την Πολωνία να φιλοξενεί μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων (συνολικά, 649.903 ανθρώπους). 

Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter
Προσφυγικό Facebook Twitter

Φωτογραφίες: ΕΡΑ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM