ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Το έγκλημα που «πάγωσε» την Ιρλανδία - Την 14χρονη Άννα δολοφόνησαν συμμαθητές της που σήμερα καταδικάστηκαν

Το έγκλημα που «πάγωσε» την Ιρλανδία - Την 14χρονη Άννα δολοφόνησαν συμμαθητές της που σήμερα καταδικάστηκαν Facebook Twitter
H 14χρονη Ana Kriegel που δολοφονήθηκε από συμμαθητές της
2

Η άγρια δολοφονία της Ana Kriegel σόκαρε την Ιρλανδία και σήμερα η υπόθεση ρίχνει αυλαία με την καταδίκη δύο έφηβων αγοριών.

Ένα αγόρι 15 ετών καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσης για 12 χρόνια και ένα δεύτερο αγόρι, ίδιας ηλικίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τουλάχιστον 15 ετών χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσης για οκτώ χρόνια. Τα αγόρια, έγιναν δύο από τους νεότερους δολοφόνους της Ιρλανδίας όταν κρίθηκαν ένοχοι για το στυγερό έγκλημα τους με θύμα την 14χρονη Αna.

Οι γονείς του θύματος δήλωσαν ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη για την Ana», αλλά ο Patric Kriégel, ο πατέρας του θύματος, πρόσθεσε ότι το «για πάντα δεν είναι αρκετό», όσον αφορά το πόσο χρόνο θα περάσουν οι δολοφόνοι στη φυλακή.

Η Ana βρέθηκε νεκρή τον Μάιο του 2018 σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Δουβλίνο. Τα αγόρια, που ήταν 13 ετών εκείνη την εποχή, αρνήθηκαν αρχικά τις κατηγορίες και τους δόθηκε ανωνυμία κατά τη διάρκεια της δίκης λόγω της ηλικίας τους. Ονομάστηκαν Αγόρι Α και Αγόρι Β. Το Αγόρι A καταδικάστηκε εκτός από το φόνο και για σεξουαλική επίθεση.

Το έγκλημα που «πάγωσε» την Ιρλανδία - Την 14χρονη Άννα δολοφόνησαν συμμαθητές της που σήμερα καταδικάστηκαν Facebook Twitter

Η Ana γεννήθηκε στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2004 και στην ηλικία των δύο ετών υιοθετήθηκε από την Ιρλανδή Geraldine Kriégel και τον γαλλικής καταγωγής σύζυγό της Patric. Το γυμνό σώμα της βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή της τον Μάιο του 2018. Ένας ιατροδικαστής βρήκε 50 με 60 περιοχές τραυματισμού στο κεφάλι και το σώμα της μαθήτριας, καταλήγοντας ότι η αιτία του θανάτου της ήταν τραύμα στο κεφάλι και το λαιμό.

Στις 14 Μαΐου, η Ana είχε αφήσει το σπίτι της με το Αγόρι Β, νωρίς το βράδυ, πιστεύοντας ότι την πήγαινε να συναντήσει ένα αγόρι που της άρεσε. Την οδήγησαν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Lucan στο Δουβλίνο. Εκεί την περίμενε το Αγόρι Α το οποίο της επιτέθηκε και την δολοφόνησε ενώ το Αγόρι B παρακολούθησε. Η Ana βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με το έγκλημα να κλονίζει όλη τη χώρα λόγω της αγριότητας, αλλά και του νεαρού της ηλικίας των δραστών.


Την πρώτη ημέρα της δίκης, η μητέρα της Ana δήλωσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της ήταν πολύ ευάλωτη και ότι ήταν ένα παιδί «κλειστό». Τους μήνες πριν τη δολοφονία της φέρεται να είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο που πήγαινε, εκεί που οι δύο συμμαθητές της έγιναν οι δολοφόνοι της. Το κορίτσι είχε κακή όραση και ακοή, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας και αυτό ήταν η ανησυχία των γονιών της για το πώς την αντιμετώπιζαν τα άλλα παιδιά. Δεν περίμεναν ποτέ πως δύο συμμαθητές της θα έφταναν στο φόνο. Η υπόθεση απασχόλησε όλη τη Ιρλανδία και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τη σχολική βία και την τιμωρία τέτοιων εγκλημάτων.

Διεθνή
2

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ