LIVE!

Εγκαινιάστηκαν οι «Σφαίρες» της Amazon στο Σιάτλ - Τα εντυπωσιακά νέα γραφεία που θυμίζουν τροπικό δάσος

Εγκαινιάστηκαν οι «Σφαίρες» της Amazon στο Σιάτλ - Τα εντυπωσιακά νέα γραφεία που θυμίζουν τροπικό δάσος Facebook Twitter
0

Τα νέα γραφεία της, που θυμίζουν τροπικό δάσος της βροχής, εγκαινίασε σήμερα η Amazon στο Σιάτλ, με την ελπίδα ότι ο χώρος αυτός θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους.

Την ώρα που δεκάδες πόλεις στη Βόρεια Αμερική διαγωνίζονται για να φιλοξενήσουν τη δεύτερη «έδρα» της Amazon, την αποκαλούμενη «HQ2», η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου στον κόσμο επεκτείνει ακόμη τη βασική έδρα της.

Κτίρια γραφείων και πολυτελή εστιατόρια έχουν πάρει τη θέση των αποθηκών και των θέσεων στάθμευσης στη συνοικία Σάουθ Λέικ Γιούνιον του Σιάτλ. Το συγκρότημα Spheres, που θα λειτουργήσει από αύριο, είναι το αποκορύφωμα μιας δεκαετίας οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Οι τρεις γυάλινες σφαίρες φιλοξενούν σχεδόν 40.000 φυτά από 400 διαφορετικά είδη. Η Amazon, που είναι γνωστή για την απαιτητική εργασιακή κουλτούρα της, ελπίζει ότι το περιβάλλον θα εμπνεύσει τους υπαλλήλους της για να παρουσιάσουν νέα προϊόντα ή σχέδια.

Ο χώρος θυμίζει περισσότερο θερμοκήπιο παρά γραφείο. Αντί για κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων ή γραφεία, υπάρχουν μονοπάτια και αντισυμβατικοί χώροι συναντήσεων με καρέκλες.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό, κάτι εμβληματικό για την εταιρεία και την πόλη του Σιάτλ», είπε ο Τζον Σέτλερ, ο αντιπρόεδρος της Amazon που είναι αρμόδιος για τις εγκαταστάσεις, κατά την τελετή των εγκαινίων.

Η Amazon επένδυσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κτίρια και υποδομές στο Σιάτλ από το 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Εκτιμά ότι θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή της HQ2 και ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας.

Στις αρχές του μήνα η εταιρεία επέλεξε τις επικρατέστερες 20 πόλεις για την HQ2, μεταξύ 238 αιτήσεων που είχαν κατατεθεί. Στους «φιναλίστ» περιλαμβάνονται η Βοστόνη, η Νέα Υόρκη και το Όστιν του Τέξας, μεγάλες μητροπόλεις που μπορούν να προσελκύσουν ταλέντα με υψηλή ειδίκευση στον τεχνολογικό τομέα.

Η Amazon ξεκίνησε τον «διαγωνισμό» αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και σχεδιάζει να επιλέξει τον νικητή αργότερα φέτος.

Στα εγκαίνια των «Σφαιρών» ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι είπε ότι το κτίριο αυτό θα αποτελεί πλέον έμβλημα του Σιάτλ, μαζί με την περίφημη Space Needle («Διαστημική Βελόνα»), το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τις «Σφαίρες» κατόπιν ραντεβού από αύριο Τρίτη.

Εγκαινιάστηκαν οι «Σφαίρες» της Amazon στο Σιάτλ - Τα εντυπωσιακά νέα γραφεία που θυμίζουν τροπικό δάσος Facebook Twitter
Φωτό: seattlespheres.com
Εγκαινιάστηκαν οι «Σφαίρες» της Amazon στο Σιάτλ - Τα εντυπωσιακά νέα γραφεία που θυμίζουν τροπικό δάσος Facebook Twitter
Φωτό: Twitter/Co.Design
Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM