Δυτική Βιρτζίνια: Ομόλογο 100$ σε όσους νέους κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Δυτική Βιρτζίνια: Ομόλογο 100$ σε όσους νέους κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Η Δυτική Βιρτζίνια αποφάσισε να δώσει οικονομικό κίνητρο στους νέους, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.


Η πολιτεία θα δώσει ομόλογο 100 δολαρίων σε όσα άτομα 16-35 ετών κάνουν το εμβόλιο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Τζιμ Τζάστις.

 

Πρόκειται για ηλικιακή ομάδα που περιλαμβάνει περίπου 380.000 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Το ομόλογο θα δοθεί ως «δώρο» και σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί. Οι παραλήπτες του θα μπορούν να λάβουν 100 δολάρια συν τους τόκους, όταν το ρευστοποιήσουν στο μέλλον.

 

Ο Τζάστις εξέφρασε την ελπίδα ότι τα χρήματα θα αποτελέσουν κίνητρο για να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι νέοι κάτοικοι της πολιτείας, καθώς παραδέχθηκε ότι αυτό δεν γίνεται όσο γρήγορα θα επιθυμούσαν οι αρχές.

 

Η Δυτική Βιρτζίνια είναι η 16η πολιτεία των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε αναλογία με τον πληθυσμό, ενώ είναι 12η στις νοσηλείες, σύμφωνα με τα στοιχεία των New York Times.

 

Όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, η Δυτική Βιρτζίνια ήταν από τους «πρωταθλητές» αυτής της κούρσας, καθώς σε κάποιο σημείο είχε χορηγήσει τη δεύτερη δόση σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από κάθε άλλη περιοχή της χώρας. Όμως πλέον έχει μείνει πίσω και μόνο 9 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χειρότερο ποσοστό εμβολιασμένων με την πρώτη δόση.

 

Μελέτες έχουν δείξει πως οι νέοι είναι πιο πιθανό να διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους. Περίπου το 25% των Αμερικανών ηλικίας 18-29 ετών δηλώνουν ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνω των 65 ετών είναι μόλις 7%, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Kaiser Family Foundation τον προηγούμενο μήνα.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ