Δυστύχημα με πούλμαν Ελλήνων στη Ρουμανία: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο- Σε σοβαρή κατάσταση τρία άτομα

Δυστύχημα με πούλμαν Ελλήνων στη Ρουμανία: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο- Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα Facebook Twitter
0

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν τρεις από τους συνολικά 24 τραυματίες, μετά το δυστύχημα πούλμαν που μετέφερε Έλληνες στη Ρουμανία. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

«Και τα τέσσερα άτομα που παρέμειναν εγκλωβισμένα έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι δύο από αυτούς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση» σημείωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο νεκρός εγκλωβίστηκε στο όχημα και άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία.

Όπως μεταφέρει το Observer, το πούλμαν προσέκρουσε στην είσοδο υπόγειου δρόμου στο σημείο Pasajul Unirii καθώς ο οδηγός φαίνεται ότι δεν είδε την πινακίδα που ενημέρωνε για το μέγιστο ύψος των οχημάτων.

Το όχημα προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση και ορισμένοι από τους συνολικά 47 επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν.

Οι Αρχές έκαναν αλκοτέστ στον οδηγό, για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, τα αποτελέσματα, όμως, είναι αρνητικά, ενημερώνει το ίδιο μέσο. Ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές πως κατευθυνόταν προς το Μέγαρο του Κοινοβουλίου και ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps.

Στο σημείο φαίνεται ότι γίνονται συχνά ατυχήματα, με το τοπικό μέσο να αναφέρει πως έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά τους τελευταίους μήνες.  

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει χθες Πέμπτη το βράδυ από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, και είχε προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα οπού έφτασε τα ξημερώματα.

Ο οδηγός και οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία. 

Η ενημέρωση από το ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνοντας για το τροχαίο.

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο» ανέφερε.

«Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες» συμπλήρωσε και εξέφρασε τα «βαθύτατα συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM