Δυστύχημα με πούλμαν Ελλήνων στη Ρουμανία: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο- Σε σοβαρή κατάσταση τρία άτομα

Δυστύχημα με πούλμαν Ελλήνων στη Ρουμανία: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο- Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα Facebook Twitter
0

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν τρεις από τους συνολικά 24 τραυματίες, μετά το δυστύχημα πούλμαν που μετέφερε Έλληνες στη Ρουμανία. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

«Και τα τέσσερα άτομα που παρέμειναν εγκλωβισμένα έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι δύο από αυτούς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση» σημείωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο νεκρός εγκλωβίστηκε στο όχημα και άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία.

Όπως μεταφέρει το Observer, το πούλμαν προσέκρουσε στην είσοδο υπόγειου δρόμου στο σημείο Pasajul Unirii καθώς ο οδηγός φαίνεται ότι δεν είδε την πινακίδα που ενημέρωνε για το μέγιστο ύψος των οχημάτων.

Το όχημα προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση και ορισμένοι από τους συνολικά 47 επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν.

Οι Αρχές έκαναν αλκοτέστ στον οδηγό, για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, τα αποτελέσματα, όμως, είναι αρνητικά, ενημερώνει το ίδιο μέσο. Ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές πως κατευθυνόταν προς το Μέγαρο του Κοινοβουλίου και ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps.

Στο σημείο φαίνεται ότι γίνονται συχνά ατυχήματα, με το τοπικό μέσο να αναφέρει πως έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά τους τελευταίους μήνες.  

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει χθες Πέμπτη το βράδυ από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, και είχε προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα οπού έφτασε τα ξημερώματα.

Ο οδηγός και οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία. 

Η ενημέρωση από το ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνοντας για το τροχαίο.

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο» ανέφερε.

«Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες» συμπλήρωσε και εξέφρασε τα «βαθύτατα συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM