Δύο ηλικιωμένοι φέρονται να έφυγαν από γηροκομείο στη Γερμανία για να παρακολουθήσουν συ μεγαλύτερου φεστιβάλ μέταλ του κόσμου. 

 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι γερμανικές αστυνομικές αρχές βρήκαν τους δύο ηλικιωμένους στο ανοιχτό χώρο της συναυλίας στο Wacken, το μικρό χωριό όπου γίνεται κάθε χρόνο το διάσημο φεστιβάλ Wacken Open Air.

 

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου αντιλήφθηκαν την απουσία τους περίπου στις 3 τα ξημερώματα και κάλεσαν την αστυνομία. 

 

Οι αρχές μόλις τους βρήκαν δήλωσαν πως οι άνδρες ήταν «αποπροσανατολισμένοι και ζαλισμένοι». 

 

Όλα τελείωσαν όταν επέστρεψαν πίσω στο γηροκομείο τους. 

 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πως στόχος τους ήταν να φτάσουν στη συναυλία, η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Merle Neufeld, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τους άρεσε πολύ το φεστιβάλ μέταλ». 

 

Τόσο οι υπάλληλοι του γηροκομείου όσο και οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι ηλικιωμένοι «δραπέτευσαν» και τελικά διένυσαν αυτή την απόσταση για να παρεβρεθούν στη μέταλ συναυλία. 

 

Το Wacken Open Air είναι πολύ διάσημο φεστιβάλ και υπολογίζεται πως κάθε χρόνο 75 χιλιάδες λάτρες της μέταλ φτάνουν στο μικρό γερμανικό χωριό για τις συναυλίες. 

 

Μεταξύ των συγκροτημάτων που έπαιξαν φέτος ήταν οι Αμερικανοί Cannibal Corpse, οι Φινλανδοί Children of Bodom και Nightwish και οι Σουηδοί In Flames. 

 

Με πληροφορίες από Mashable